Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
25 oktober 2023 13:01
Del på Facebook

I morgen, fra den 26.-29. oktober arrangeres den 18. versjonen av Nordic Light Festival of Photography i Kristiansund. Festivalsjef og daglig leder Aksel Sandvik inviterer alle foto, kunst og kulturinteresserte til en langhelg proppfull med utstillinger (gratis), foredrag, galleri-talks, speed-networking, film, musikk og mye, mye mer!

Denne langhelgen står virkelig foto i fokus. Nordic Light Fotohus er fylt til randen med spennende fotokunst. Her finner du utstillinger av blant annet Raymond Mosken, som med utstillingen Aerial views viser frem Norge fra oven, den amerikanske/britiske fotografen Karen Knorr, som kommer med utstillingen Transmigrations og Anna Clarén, en svensk stjernefotograf som utforsker det kjære og kanskje litt såre familielivet i utstillingen Need to be Needed.

– I tillegg til disse er vi stolte av å kunne vise frem Jenny Lindhe, som gikk av med seieren i årets Open Call med utstillingen Tingen. Tingen handler om Jennys søster, som tok livet sitt for en del år tilbake, og tingen er fotografi av de tingene som hun etterlot seg, sier Aksel Sandvik.

– Vi er også glade for at vi også i år kan presentere årets vinner av magasinet FOTOGRAFIs portfolioprisvinner, som i år ble Ellie Rokhaug med utstillingen Prosess. Prosess er en rekke selvportretter hvor Ellie utforsker det å være en transkvinne, sier Sandvik videre.

Det blir også en egen Uncertain States Scandinavia-utstilling på Fotohuset. UCSS presenterer på årets festival fem fremadstormende kunstnere fra hele Norden, og årets studentutstilling finner man i år som tidligere i kunstforeningens lokaler.

Annonse
Annonse

Det blir også en uteutstilling på Carolines plass. Denne er i år av den italienske kunstneren Maria Di Stefano, og består av foto av ungdom med innvandrerbakgrunn i Italia. Til slutt så har vi en samleutstilling med Fotoklubbene på store deler av Nordmøre, samt at Norsk Forening for Fotografi vil ha en egen utstilling. Begge disse blir i år å se på ALTI Storkaia.

Alle utstillinger er gratis.

Mye mer enn bare utstillinger

I tillegg til utstillinger er foredrag en viktig del av festivalen, og i år er det et tett og omfattende program i Caroline Konferansesenter! Fra åpningen på torsdag til sent lørdag kan du oppleve blant annet morgenfilm, foredrag av den anerkjente pressefotografen Janne Møller-Hansen om hvordan hun velger ut det ene bildet som havner på trykk, foredrag av terapeut Caspar Seip, som snakker om årets festivaltema «valgets kvaler» ut fra sitt perspektiv, samt mye, mye mer. Anbefaler å se våre nettsider for fullt program.

I tillegg til dette blir det både bokhandel, Nordic Light kafé er åpen 10-02 og serverer blant annet mat fra Auroras hjemmebakeri fra 10-17, det er Tacotruck i bakgården som serverer varmmat hele kvelden. Det blir kveldsfilmer, musikk, fest og moro, og så blir det speed-networking, hvor alle festivaldeltakere kan bli med å møte likesinnede fra bransjen.

– Bli med på en fantastisk langhelg fylt med fotografi, utstillinger, foredrag, film, musikk, networking og så mye, mye mer! Velkommen til Nordic Light Festival of Photography 2023! avslutter Aksel Sandvik.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDer er ein feil ved oppsettet over forbruk på ferga mellom Vestnes og Molde. Ikkje samme frekvens på lørdag, søndag ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDersom du har et snev av geografikunnskap vil du ha fått med deg at eg på vei til Sandsøya så ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse