Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
31 oktober 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Eduardo Munoz Alvarez / AP / NTB
Foto: Eduardo Munoz Alvarez / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 31. oktober.

Israel stilte med gul jødestjerne i Sikkerhetsrådet

Israels FN-ambassadør bar en gul jødestjerne på brystet da han talte på nattens hastemøte i FNs sikkerhetsråd. På stjernen står det «aldri igjen», en henvisning til de gule jødestjernene som nazistene i Tyskland tvang jødene til å bruke. Han sa han ikke vil ta av seg stjernen før Sikkerhetsrådet fordømmer Hamas.

Annonse
Annonse

– Noen av dere har ikke lært noe som helst de siste 80 årene. Noen av dere har glemt hvorfor dette organet ble etablert, sa Gilad Erdan i talen. Han refset Sikkerhetsrådet for dets taushet over Hamas' angrep mot Israel 7. oktober.

– Helvete på jord

Den palestinske utsendingen til FN, Riyad Mansour, beskrev i sin tale overfor FNs sikkerhetsråd Gazastripen som «helvete på jord».

– Nesten hele befolkningen vår på Gazastripen er hjemløse, fordrevet, flyttet fra en familiebolig til en annen, de sover i bilene sine og på gatene. Likevel blir de drept uansett hvor de drar for å overbevise dem om at de ikke er trygge noen steder på Gazastripen, sa han, og ba FNs mektigste organ om å behandle palestinerne med verdighet. – Redd dem. Se på dem som mennesker, sa Mansour.

Nye angrep på Gaza og i Libanon i natt

Israels forsvar (IDF) sier at de har gjennomført kampflyangrep der Hizbollah-mål i Libanon er blitt bombet. Angrepene var rettet mot det som IDF kaller «terrorinfrastruktur» i Libanon. Den iranskstøttede Hizbollah-militsen i Libanon har forbindelser til islamistbevegelsen Hamas, som kontrollerer Gazastripen.

På Gazastripen var det ifølge islamistbevegelsen Hamas i natt nye sammenstøt mellom Hamas-styrker og israelske styrker. Hamas væpnede gren Qassam-brigadene hevder å ha skutt raketter mot flere israelske kjøretøy, stridsvogner og bulldosere.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Verdens beste oster brennes opp i fjernvarmeanlegg

Osten som ble igjen etter at dommerne i World Cheese Awards i Trondheim smakte seg gjennom 4502 oster fra alle verdenshjørner, skal destrueres. Til sammen dreier det seg om flere tonn ost, som nå blir flammenes rov.

Det er krav fra Mattilsynet som fører til at osten må destrueres, ifølge et notat Nationen har fått tilgang til.

Venstre vil lovfeste retten til å logge av

Venstre-leder Guri Melby vil lovfeste retten til å slippe mas fra sjefen i fritiden. Nå fremmer partileder Guri Melby og nestleder Sveinung Rotevatn følgende forslag: Stortinget ber regjeringen komme tilbake med nødvendig lovforslag for å lovfeste rett til å være frakoblet etter kontortid.

– Flere andre europeiske land har gjort tilsvarende, og EU skal behandle forslag til lovendring senere i år, sier Melby til Aftenposten.

Nytt grunnlovsforslag på bordet i Chile

For andre gang på like mange år foreligger det nå et nytt forslag til ny grunnlov i Chile. Forslaget ble vedtatt med stemmer fra 33 av de 50 medlemmene i konstitusjonsrådet, som består av medlemmer i nasjonalforsamlingen.

Flertallet av medlemmene i grunnlovsrådet tilhører høyresiden. Forrige utkast til ny grunnlov ble skrevet av folkevalgte som tilhørte venstresiden eller var uavhengige. Et stort flertall avviste forrige utkast da det ble lagt fram for velgerne i september i fjor. Det nye utkastet blir lagt ut til folkeavstemning 17. desember.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøJa, eg er sikker på at det vil koste over 1 mrd.Eg oppfatta at flytting må til for å skåne ...
Terje Sundsbø 2 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet mitt. Mener du det vil koste mer enn 1 milliard å flytte fergeleiet ut fra sentrum ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDet som vart sagt på eksportveikonferansen var ca ein milliard, etter hukommelsen.Ny fergeterminal med all infrastruktur vil koste minst det ...
Terje Sundsbø 4 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrOm trafikken er stabil, og behovet for å flytte fergeleiet ut fra sentrum av Molde har eksistert i flere 10-år, ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøTellepunktet står øst for krysset fra ferga. Viser ikkje fordeling på retning til og fra ferga.Trafikken er stabil.I Batnfjorden er ...
Terje Sundsbø 14 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTrafikkaoset gjelder alle retninger, til/fra fergen, og øst/vest for fergeleiet. Trafikktallene har du da ikke hatt vansker med å finne ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse