Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
02 november 2023 05:40
Del på Facebook
Satellittfoto: Maxar Technologies / AP / NTB
Satellittfoto: Maxar Technologies / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 2. november

Hamas-tall: Minst 195 drept i israelske angrep

Til sammen er minst 195 palestinere drept i de israelske angrepene mot Jabalia på Gazastripen tirsdag og onsdag, ifølge Hamas. I tillegg ligger det rundt 120 savnede under ruinene, og minst 777 andre er såret, ifølge tallene som islamistgruppen la fram i natt.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Det israelske forsvaret (IDF) har sagt at en kommandant navngitt som Ibrahim Biari, knyttet til Hamas' angrep på Israel 7. oktober, og flere andre Hamas-krigere var i en bygning som ble lagt i grus i tirsdagens angrep. IDF har ikke oppgitt noen tall og har så langt ikke kommentert gårsdagens angrep.

Paven tar til orde for tostatsløsning

Pave Frans oppfordrer Israel og palestinerne til å finne en løsning ved forhandlingsbordet i stedet for på slagmarken. Han tar til orde for tostatsløsning.

– Hver krig er et nederlag. Ikke noe løses med krig. Ingenting. Alt oppnås med fred, med dialog, sier pave Frans i et intervju med den italienske kringkasteren Rai.

Malaysias eksstatsminister på sykehus

Malaysias fengslede tidligere statsminister Najib Razak er innlagt på sykehus etter å ha testet positivt for covid-19, sier hans talsmann Muhamad Mukhlis Maghribi. 70 år gamle Najib ble sendt fra fengselet til sykehuset tirsdag etter å ha klaget over feber. Tilstanden er i dag stabil, ifølge talsmannen.

Eksstatsministeren soner for tiden en tolv år lang straff for korrupsjon knyttet til det statlige investeringsfondet 1MDB.

Annonse
Annonse

Nordmenn spiste to kilo mindre kjøtt i fjor

Forbruket av kjøtt gikk ned med nesten to kilo per innbygger i fjor, ifølge beregninger. Lavere kjøpekraft kan ha spilt en rolle, ifølge kjøttbransjen. Fallet er det mest markante som er registrert på ett enkelt år på minst 30 år.

Forbruket av rødt kjøtt var i fjor litt over 40 kilo per person, noe som er på samme nivå som i 1995. Svin, med litt over 20 kilo per person, utgjør litt over halvparten av det som regnes som rødt kjøtt, mens rundt 15 kilo er storfe og litt over tre kilo er småfe.

Rangers tok sin første World Series-tittel

Texas Rangers har sikret seg sin første World Series-tittel i baseballagets 63 år lange historie med 5-0-seier over Arizona Diamondbacks. I den femte kampen mellom de to lagene sikret Rangers seg i natt norsk tid den ene seieren som manglet for å ta sin første World Series-tittel.

Rangers er også første lag i World Series-historien som har scoret minst fem poeng i to omganger på rad.

Vil tiltale mann for forsettlig drap på kvinne i Trondheim

Etterforskningen etter drapet på Byåsen i Trondheim er ferdig. Politiet innstiller på å tiltale en mann for forsettlig drap på Elisabeth Karete Bjørkavåg Ravnå (45). Den 45 år gamle kvinnen ble 17. april funnet knivdrept i en leilighet på Byåsen i Trondheim. En 23 år gammel mann ble siktet for drapet og har sittet fengslet siden.

Tirsdag fikk den drapssiktede mannen forlenget fengsling i nye åtte uker. Statsadvokat Per Morten Schjetne opplyser til Adresseavisen at politiets innstilling går på forsettlig drap.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøBare å kaste korta dine.Du har gått surr i virvaret av premisser.
Terje Sundsbø 2 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDu har nå nettopp prissatt en del av kostnadene ved å utsette Møreaksen til over 1 milliard kroner.
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøJa, eg er sikker på at det vil koste over 1 mrd.Eg oppfatta at flytting må til for å skåne ...
Terje Sundsbø 12 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet mitt. Mener du det vil koste mer enn 1 milliard å flytte fergeleiet ut fra sentrum ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDet som vart sagt på eksportveikonferansen var ca ein milliard, etter hukommelsen.Ny fergeterminal med all infrastruktur vil koste minst det ...
Terje Sundsbø 13 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrOm trafikken er stabil, og behovet for å flytte fergeleiet ut fra sentrum av Molde har eksistert i flere 10-år, ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse