Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
02 november 2023 15:12
Del på Facebook
Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) uttrykte sist uke bekymring for Helseplattformen i et ekstraordinært møte med helseregionen. Nå har styret valgt å følge hennes anbefalinger, ifølge Adresseavisen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) uttrykte sist uke bekymring for Helseplattformen i et ekstraordinært møte med helseregionen. Nå har styret valgt å følge hennes anbefalinger, ifølge Adresseavisen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

St. Olavs hospital får 100 millioner kroner i ekstra driftsstøtte for i år og opptil 80 ekstra millioner til Helseplattformen, skriver Adresseavisen.

I et ekstraordinært styremøte i Helse Midt-Norge torsdag formiddag ble det vedtatt å bevilge 100 millioner kroner til sykehuset som driftstilskudd for inneværende år.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Samtidig gikk styret inn for en regional tiltakspakke på mellom 55 og 80 millioner kroner. Disse midlene skal brukes til å avhjelpe «den særskilte situasjonen» ved sykehuset etter innføringen av Helseplattformen, skriver avisa.

Journalsystemet har vært preget av problemer siden starten. I september kom det en ny rapport om Helseplattformen hvor det meldes om frykt for flere alvorlige feil. Blant annet kan pasientinformasjon glippe, og arbeidsflyten kan hemmes.

Nesten ni av ti leger ved St. Olavs hospital i Trondheim mener pasientsikkerheten er truet, ifølge NRK.

Bekymret minister

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) uttrykte sist uke bekymring for Helseplattformen i et ekstraordinært møte med helseregionen.

– Jeg er bekymret for situasjonen knyttet til innføringen av Helseplattformen, særlig ved St. Olavs hospital. Slik situasjonen er nå, brukes ikke de samlede ressursene i regionen godt nok i arbeidet med Helseplattformen. Det er uheldig og har uønskede konsekvenser for helseforetak og kommuner i Midt-Norge, sa hun da til NRK.

Kjerkol ba Helse Midt-Norge se på samling av IKT-ressursene i regionens eget IKT-selskap. Hun foreslo også å flytte mer IKT-personell fra Helseplattformen inn til samarbeid med klinisk personell på St. Olavs hospital for å øke brukervennligheten.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Ifølge Adresseavisen har styret vedtatt å følge begge disse forslagene.

Planlegger fakkeltog

Planen er at sykehusene i Møre og Romsdal skal ta i bruk plattformen neste vår. Men ved fire sykehus i Møre- og Romsdal og i Nord-Trøndelag har ansatte, tillitsvalgte og berørte varslet fakkeltog mot innføringen, ifølge NRK.

Helse Midt-Norge vil unngå en slik utsettelse. De ønsker på sin side å «styrke og forbedre dialogen rundt Helseplattformen.»

Partiet Rødt ønsker også en stans av den videre utrullingen av Helseplattformen til sykehusene i Helse Møre og Romsdal og Helse Nord-Trøndelag.

– Det er tydelig at Kjerkol ikke kommer til å ta tak i dette, så hvis ikke styret i Helse Midt-Norge nå tar de blinkende varsellampene på alvor og drar i nødbremsen, må Stortinget gripe inn. Ingen flere sykehus må tvinges til å ta i bruk dette før problemene er løst, sier Rødts representant Seher Aydar i helse- og omsorgskomiteen.

I tillegg til Helse Midt-Norge er det også en del kommuner som har tatt i bruk Helseplattformen. Fredag øker tallet fra 10 til 19, opplyser selskapet selv.

De ni nye er Rindal i Trøndelag og Kristiansund, Hustadvika, Molde, Vestnes, Rauma, Aukra, Sula og Fjord i Møre og Romsdal.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDet som er hovedargumentet frå di side er at Otrøya og Gosssen skal få fastlandssamband. Og det kan bare skje ...
Terje Sundsbø 6 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu sier at premisset for fergefri E39 er at det først og fremst skal legge til rette for fergeavløsning for ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDet er det eg har sagt. Fergefri veg til Otrøya er i realiteten ein konsekvens av fergefri E39 frå Ålesund ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDen raskeste traséen for Møreaksen går over Otrøya – det er ingen premiss for fergefri E39. Som en konsekvens av ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDersom premisset er at E39 skal først og framst legge til rette for fergeavløysing til Otrøya og Gosssen er argumentrekka ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNår du ikke har argumenter til artikkelen, så skriver du om noe helt annet. Les innlegget til Rasmussen en gang ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse