Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
14 desember 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Evan Vucci / AP / NTB
Foto: Evan Vucci / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Flertall for riksrettssak mot Biden

Flertallet i Representantenes hus går inn for riksrettssak mot president Joe Biden. Avstemningen i natt norsk tid fulgte partilinjene i Representantenes hus, der republikanerne har flertall. 221 representanter stemte for, mens 212 stemte mot.

Annonse
Annonse

I en uvanlig direkte uttalelse kaller Biden det et «grunnløst politisk stunt». – Istedenfor å gjøre noe for å bidra til å gjøre amerikaneres liv bedre, er de opptatt av å angripe meg med løgner, sier presidenten med republikanerne som adressat.

Flere japanske statsråder trekker seg

Fire medlemmer av det japanske regjeringsapparatet har trukket seg, inkludert den mektige regjeringsråden. Bakteppet er en omfattende bestikkelsessak.

Industriminister Yasutoshi Nishimura, innenriksminister Junji Suzuki og landbruksminister Ichiro Miyashitasine leverte sine oppsigelser i natt norsk tid morgen. Det gjaldt også regjeringsråd Hirokazu Matsuno, som er nest etter statsministeren i rang.

Pause i rettsprosess mot Trump

En dommer har satt saken mot tidligere president Donald Trump for valgpåvirkning i Washington D.C. på vent til spørsmålet om immunitet er avklart.

Avgjørelsen fra dommer Tanya Chutkan øker sannsynligheten for at rettssaken der Trump må svare for beskyldninger om forsøk på å omstøte valget i 2020, utsettes. Den er per nå planlagt å starte 4. mars neste år.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Eksplosjon i Uppsala i Sverige

Ingen ble skadd da det gikk av en eksplosjon ved porten til en flermannsbolig i Uppsala, nord for Stockholm. Flere innringere meldte fra om hendelsen like før midnatt natt.

Saken etterforskes foreløpig som allmennfarlig skadeverk. Politiet mener det er for tidlig å si om eksplosjonen kan ses i sammenheng med andre grove voldshendelser i Uppsala-området.

Nødetater: Barn skadd i droneangrep Ukraina

Elleve personer, hvorav tre barn, er skadd i et droneangrep mot Odesa, sør i Ukraina, ifølge nødetatene. På Facebook opplyser nødetatene torsdag at angrepet førte til brann i en bil og på et industriområde. Elleve bygninger skal ha fått skader.

Fem av de skadde har fått behandling på sykehus, ifølge nødetatene. Oleh Kiper, guvernør i Odesa-regionen, opplyser at en mann er død etter å ha blitt skadd i et angrep onsdag.

Nordmann vant over 50 millioner

En mann fra Oslo fikk i går kveld seks rette i Vikinglotto og kan gå inn i jula 51,8 millioner kroner rikere. Det var ingen spillere som prikket inn 6+1 rette onsdag, men en heldig nordmann var alene om å ha 6+0 rette.

Vedkommende vant dermed hele andrepremiepotten på 51.818.205 kroner, skriver Norsk Tipping.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse