Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
14 desember 2023 19:49
Del på Facebook
Tyskland har økt sikkerheten rundt jødiske institusjoner etter Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober. Bildet viser politi som står vakt utenfor en synagoge i Frankfurt. Foto: Michael Probst / AP / NTB
Tyskland har økt sikkerheten rundt jødiske institusjoner etter Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober. Bildet viser politi som står vakt utenfor en synagoge i Frankfurt. Foto: Michael Probst / AP / NTB

Fire Hamas-medlemmer er pågrepet i Tyskland, mistenkt for å planlegge angrep mot jødiske institusjoner i Europa, ifølge påtalemyndigheten. Det er ikke en direkte kobling med aksjonen i Danmark.

Tre av dem ble pågrepet i Berlin, mens en fjerde ble pågrepet i Nederland, ifølge tyske myndigheter.

Annonse
Annonse

En av dem var tysk statsborger, to av dem fra Libanon og den fjerde fra Egypt. Alle fire skal ha vært medlemmer av Hamas i lang tid og ha nære koblinger til ledelsen av Hamas' væpnede fløy.

Ifølge påtalemyndigheten fikk de fire i oppgave fra Hamas-ledere i Libanon å skaffe våpen. Våpnene skulle tas med til Berlin og være klare til å brukes i potensielle angrep mot jødiske institusjoner.

PET: Ikke direkte kobling til dansk aksjon

Torsdag ble også tre personer pågrepet i en antiterroraksjon i Danmark og én i Nederland etter mistanker om terrorplaner i Danmark.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) sier til nyhetsbyrået Ritzau at det ikke er noen direkte sammenheng mellom pågripelsene i Danmark og de i Tyskland.

Annonse
Annonse

– Det er snakk om en komplisert sak i et trusselbilde som også er svært komplisert, men i forbindelse med de historiene som omtales i flere medier, presiserer PET at det ikke er noen direkte sammenheng mellom de terrorpågripelsene som er gjort i Danmark, og saken med de Hamas-tilknyttede personene som er pågrepet i Tyskland, heter det i en epost fra etterretningstjenesten til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Den israelske statsministeren Benjamin Netanyahus kontor rykket torsdag ut og hevdet at Hamas var involvert i planene i Danmark. Det er ikke bekreftet fra annet hold.

Advarer om angrep fra radikaliserte

Flere andre europeiske myndigheter har siden Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober advart om økt risiko for angrep fra islamister som har blitt radikalisert som følge av krigen mellom Israel og Hamas.

– Etter de grusomme angrepene fra Hamas mot den israelske befolkningen, har angrepene på jøder i jødiske institusjoner også økt her i landet de siste ukene, sier den tyske justisministeren, Marco Buchmann.

I oktober utstedte Tyskland et forbud mot Hamas-aktiviteter og organisasjoner knyttet til gruppen. Buchmann sier han vil gjøre alt i sin makt for å sikre at jøder Tyskland ikke skal frykte for sikkerheten sin.

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse