Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
12 januar 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Det britiske forsvarsdepartementet via AP / NTB
Foto: Det britiske forsvarsdepartementet via AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Angrep mot opprørere i Jemen

Amerikanske og britiske styrker har gjennomført omfattende angrep mot houthi-opprørere i Jemen. Målet er å stanse angrepene mot skipstrafikken i Rødehavet.

Annonse
Annonse

De første meldingene om angrep kom noe etter midnatt norsk tid. Noe over en time senere ble det bekreftet av både USAs president Joe Biden og Storbritannias statsminister Rishi Sunak. – Disse angrepene er et direkte svar på de enorme houthi-angrepene mot internasjonal skipsfart i Rødehavet, sier Biden.

Rødehavet-problemer stanser Tesla-produksjon

Tesla stanser det meste av bilproduksjonen i Tyskland i to uker fra slutten av januar. Grunnen er mangel på komponenter som følge av problemene i Rødehavet. Produksjonen ved fabrikken i Grünheide, nær hovedstaden Berlin, stanses for det meste mellom 29. januar og 11. februar.

– Den væpnede konflikten i Rødehavet og den påfølgende endringen i transport mellom Europa og Asia via Kapp det gode håp påvirker også produksjonen i Grünheide, opplyser Tesla i en uttalelse.

Mann skutt og drept nord i Sverige

En mann på rundt 25 år som ble funnet skutt i Sandviken ved Stockholm, døde av skadene. Ingen er pågrepet i saken. Meldingen om saken kom rett etter klokka 18 i går, og de som varslet politiet, fortalte om høye smell.

Annonse
Annonse

Mannen ble fraktet til sykehus, men livet sto ikke til å redde, meldte politiet i går kveld. Saken etterforskes som drap.

Skytevåpen brukt i voldshendelse på Nesodden

En mann er lettere skadd etter en voldsepisode på Nesodden sent i går kveld. Ifølge politiet ble det trolig brukt skytevåpen mot offeret. Politiet opplyser at mannen er truffet av et prosjektil og fremstår som lettere skadd.

Tre personer er pågrepet i forbindelse med hendelsen. Alle de involverte beskrives som unge menn.

Ny seier for Emil Lilleberg og Tampa Bay

Emil Martinsen Lilleberg og hans Tampa Bay Lightning vant NHL-oppgjøret hjemme mot New Jersey Devils i natt norsk tid. Det sto 3-3 etter ordinær tid, men Tampa Bay stakk av med seieren etter spillerforlengelse.

I overtiden avgjorde Darren Raddysh da han hamret pucken opp i venstre kryss. 22 år gamle Lilleberg fra Sarpsborg fikk totalt 14 minutter og 56 sekunder på isen.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

https://www.rbnett.no/nyheter/i/JblPd4/stor-ryddejobb-i-fylket-kvitter-seg-med-13-selskaper, jaja, da er iaffal MA ute av dansen på enda lengre tid :) Sitat fra innlegg i RB jeg ...
@Terje SundsbøDet er vel nettopp reduksjon av trafikken i Ålesundstunellane som er saken.Ekspressbusser korresponderer med fergene utan ventetid, begge retninger. Prioritert ...
@Geir Ole SætremyrDu mener det er viktig å unngå økning i trafikken. Da gjelder det vel å unngå den enorme trafikkøkningen i ...
@Terje SundsbøNår det gjeld Møreaksen har vi i våre høyringar gått i rette med SVV sine prognoser der trafikken i eit ...
@Geir Ole SætremyrØkt trafikk er vel et problem også når det skjer på Sunnmøre. Siden vi nå kommenterer en artikkel om Møreaksen, ...
@Terje SundsbøDet tendensiøs er at du linker alt opp mot Møreaksen for å implementere det i vidare tankerekke.Økt trafikk er eit ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse