Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
10 februar 2024 19:21
Del på Facebook
Nove Mesto na Morave, Tsjekkia 20240210. Sturla Holm Lægreid takker publikum etter seieren på 10 km sprint i VM i skiskyting i Nove Mesto lørdag.Foto: Heiko Junge / NTB
Nove Mesto na Morave, Tsjekkia 20240210. Sturla Holm Lægreid takker publikum etter seieren på 10 km sprint i VM i skiskyting i Nove Mesto lørdag.Foto: Heiko Junge / NTB

Sturla Holm Lægreid skjøt ti av ti treff og tok gull på sprinten i skiskytter-VM etter en thriller i tsjekkiske Nove Mesto na Morave.

Lægreid kjempet en innbitt kamp mot verdenscupleder Johannes Thingnes Bø, og 26-åringen gikk i mål 3,5 sekunder foran stryningen.

Annonse
Annonse

– Dette var gøy. Jeg våknet i dag og trodde ikke at jeg skulle ha sjans på pallen. Jeg kunne nesten ikke tro det jeg hørte da jeg ledet på sisterunden. På slutten tenkte jeg at jeg skulle ha litt vondt i to minutter. Jeg følte litt på presset før VM. Et gull står høyt. Nå er VM sikret, sa Lægreid til NRK etter gulløpet.

Noen minutter tidligere hadde Thingnes Bø satt sammen et strålende renn med ni treff.

– I dag snakker dere med en gutt som er mer skuffet over å tape gullet enn gleden over at Sturla vant. Vi gjør et fantastisk løp. I dag føler jeg at jeg har god energi i løypa. Jeg gjør det veldig bra. Jeg klarer å tømme meg helt for krefter for første gang i år. All skryt til Sturla, men jeg hadde lyst på det gullet selv, sa Thingnes Bø til NRK.

Sebastian Samuelsson skjøt ti blanke treff og gikk inn til annenplass. Han ble imidlertid passert av både Vetle Sjåstad Christiansen og Sturla Holm Lægreid.

– Kjedelig

Både Tarjei Bø og Johannes Dale-Skjevdal måtte nøye seg med én bom på hver av sine to skytinger. Førstnevnte gikk knepent rasket av de to nordmennene, men det ble ingen pallplass.

– Et helt passe løp. Det var kjedelig å bomme på liggende, og så var det enda kjedeligere med en bom på stående. På sisterunden brakk jeg staven, men det ser ikke ut som det avgjør pallen i dag. Jeg er ved godt mot før jaktstarten. Det skal bli veldig bra, sa Dale-Skjevdal til NRK etter rennet.

Annonse
Annonse

Storebror Bø er godt fornøyd med egen langrennsfart tross to bom.

– God skigåing og for dårlig skyting er to stikkord. Et løp som er ganske enkelt å analysere. To bom gjør at det blir kjeft fra Sigried (Mazet), så det er bare å dra ned buffen og legge seg på hoggestabben, spøkte 35-åringen.

Lillebror Bø var regjerende mester på distansen fra Oberhof i fjor. Da ble det tredobbelt norsk.

Norsk verdenscupdominans

Benedikt Doll skjøt seg vekk fra gullkampen allerede på den liggende serien. Tyskeren ble verdensmester på sprint i 2017. Flere andre profiler, deriblant Martin Ponsiluoma, skuffet stort på sprinten.

De norske skiskytterherrene har herjet med resten av verdenseliten denne sesongen. Ved imponerende seks anledninger har Norge tapetsert hele seierspallen.

På VMs åpningsdag ble det norsk sølv på miksstafetten. På kvinnenes sprint fredag ble det ingen topplasseringer for Ingrid Landmark Tandrevold og resten av landslaget.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for flytting? ÅDT ligg stabilt.
Terje Sundsbø 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrBehovet er langt større nå enn for 30-40 år siden. Fergeleiet ligger bokstavelig talt i sentrum av Molde, så ALL ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for å flytte fergeleiet i Molde? Kor mykje av ÅDT på 2350 svinger kjem frå/til Molde sentrum? Utfordringa ...
Terje Sundsbø 11 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrMange år før tankene om Fergefri E39 ble lansert, var det forslag om å flytte fergeleiet i Molde ut av ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er definisjonen av Molde sentrum, og kva er forskjellen på Molde og Sjøholt kva gjeld trafikk generert frå E39/E136? 
Terje Sundsbø 15 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
Hvordan vil Frank Sve (Frp) prioritere fergeavløsning for de to store og folkerike øyene Gossen og Otrøya sammen med andre ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse