Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
10 februar 2024 14:12
Del på Facebook
Owe Ingemann Waltherzøe, avgått leder i Industri- og Næringspartiet (INP), var lørdag ikke kjent med at domstolen i Telemark hadde avsagt kjennelse om at han måtte gi fra seg rettighetene til partiets internettdomene. Foto: Javad Parsa / NTB
Owe Ingemann Waltherzøe, avgått leder i Industri- og Næringspartiet (INP), var lørdag ikke kjent med at domstolen i Telemark hadde avsagt kjennelse om at han måtte gi fra seg rettighetene til partiets internettdomene. Foto: Javad Parsa / NTB

Avgått INP-leder Owe Ingemann Waltherzøe er av Telemark tingrett beordret til å overlate partiets internettdomene tilbake til Industri- og Næringspartiet.

I en kjennelse om midlertidig forføyning fredag slår Telemark tingrett fast at Waltherzøe, som trakk seg som leder i INP den 25. januar, må gi partiet eller den som blir utpekt av det, administratorretten til domenet inpartiet.no.

Annonse
Annonse

Industri- og Næringspartiet, som fikk rettens fulle medhold, er gitt en frist til 9. mai med å reise et formelt søksmål mot Waltherzøe for å få rettighetene tilbake. I mellomtiden forbys den tidligere partilederen av domstolen å bruke, overføre eller endre noe som ligger under domenet.

Tingretten anså spørsmålet som så presserende at beslutningen ble fattet uten at partene i saken møtte til muntlig forhandling. Dermed fikk Waltherzøe heller ikke uttale seg om sitt syn for retten.

– Vi er veldig glade for at retten støtter vårt syn om at INP eier kontroll over vårt eget domene, sier leder Joar Nesse i en pressemelding fra INP lørdag.

Visste ikke om kjennelse

Waltherzøe, som etter bruddet med INP har etablert Det norske industripartiet (DNI), skriver til NTB lørdag at han ikke er kjent med kjennelsen, og at han er overrasket over at en slik beslutning kan bli fattet uten at han er blitt hørt.

– Å bli informert via mediene er underlig, men ikke helt overraskende. Vi har tatt kontakt med INPs ledelse flere ganger om overføring av blant annet domenet uten å få svar. INPs ledelse har imidlertid tatt kontakt tilbake via en advokat, og vi har forespurt et møte der vi skulle finne god måte å gjøre dette på, skriver den avgåtte partilederen.

Annonse
Annonse

– Å gå rettens vei virker på meg veldig overdrevet, men dem om det, skriver Waltherzøe videre.

Han viser til styremedlem Ziv Bødker, som er den i Industripartiet som skal ha vært i dialog med advokaten til Industri- og Næringspartiet. Bødtker svarte ikke på henvendelse fra NTB lørdag ettermiddag.

Beholdt kontrollen

Etter at den tidligere partilederen trakk seg og etablerte et nytt parti i slutten av januar, har han likevel beholdt kontrollen over partidomenet. Det har ført til at den nye partiledelsen ikke har hatt kontroll over partiets epostkontoer og nettsider, som er viktige kommunikasjonskanaler ut mot medlemmene.

Gjentatte ganger skal det ha blitt gjort forsøk på å få tilbakeført administratorrettighetene til den nye partiledelsen, men Waltherzøe skal ha motsatt seg dette, skriver den nye partiledelsen.

– Nå har tingretten endelig slått fast at det er medlemmene som på demokratisk vis eier kontrollen til INP-domenet, og at viktige eiendeler til et politisk parti i Norge ikke kan kontrolleres av én enkelt person, skriver Nesse.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse