Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
17 mars 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Aleksander Zemlianitsjenko / AP / NTB
Foto: Aleksander Zemlianitsjenko / AP / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, søndag 17. mars.

Presidentvalget i Russland avsluttes

Det russiske presidentvalget begynte fredag og avsluttes søndag. Noen russere benyttet første dag av det russiske valget til å protestere håndfast, blant annet ved å helle flytende veske i valgurnene, samt å tenne fyrverkeri inne i valglokalet.

Annonse
Annonse

Det er ventet at president Vladimir Putin blir gjenvalgt for en femte periode uten reelle motkandidater.

Island håndterer nytt vulkanutbrudd

Myndighetene på Island håndterer nok et vulkanutbrudd på Reykjaneshalvøya, det fjerde siden desember. Det er erklært unntakstilstand, og det fryktes at utbruddet kan ramme blant annet varmtvann og telekommunikasjon.

Årsmøte i Trøndelag Arbeiderparti

Helgens årsmøte i Trøndelag avsluttes søndag. Det skal velges nominasjonskomiteer for både nord- og sørfylket. Disse skal lede arbeidet med å finne kandidater til stortingsvalget i 2025.

Lokallaget Nidaros Sosialdemokratisk Forum, som ledes av tidligere Ap-nestleder Trond Giske, fikk lørdag ros av Ap-toppene og statsrådene Ingvild Kjerkol og Jan Christian Vestre. Førstnevnte er fylkesleder i Trøndelag Arbeiderparti.

Statsråder har kalt inn til pressetreff

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap), forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) og helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) har kalt inn til pressetreff ved Hegra sparebank i Stjørdal.

Det er ikke oppgitt noe tema for pressetreffet, som finner sted klokken 13.30.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Irsk folkefest verden rundt

Irlands nasjonaldag, også kjent som St. Patricks day, finner sted. Dagen er egentlig en kirkelig minnedag for den hellige Patrick, Irlands nasjonalhelgen. Patrick er omtalt som skytshelgenen som brakte kristendommen til Irland på 430-tallet.

Dagen feires over hele verden med en rekke parader og større feiringer hvor det drikkes grønnfarget øl. På grunn av den store utvandringen fra Irland til USA, er båndene mellom de landene særdeles sterke, noe som er godt synlig på dagen. Blant annet har det vært vanlig at Chicagoelven farges grønn.

Verdenscupavslutning i flere vinteridretter

Søndag skal verdenscupen avsluttes i flere av de store vinteridrettene. Både langrenn, skiskyting, kombinert og alpint har sine siste renn.

Flere norske utøvere har hatt en god vinter og kan sikre seg sammenlagtseire i sine respektive verdenscuper. Mest spennende er det kanskje for Ingrid Landmark Tandrevold, som ligger 61 poeng bak italienske Lisa Vittozzi i kampen om kvinnens sammenlagttrøye i skiskyting.

Nye muligheter for rekordsvev i verdens største hoppbakke

Etter at både herrenes og kvinnens skiflygningsrenn i Vikersund ble avlyst på grunn av dårlig vær lørdag, planlegges det for totalt fire renn fredag.

Vikersundbakken er sammen med sammen med Letalnica-bakken i Planica verdens største hoppbakke. Verdens lengste skihopp har blitt målt i bakken en rekke ganger, senest i 2017.

Da hoppet Robert Johansson 252 meter, før østerrikeren Stefan Kraft landet på 253,5 meter senere i konkurransen.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 15 minutter siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrEn stadig mer underdimensjonert vei, uten utvidelsesmuligheter. Fergetrafikken må ut av sentrum. Hva er det du ikke forstår?
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje Sundsbø"Fergeleiet kan ikke forbli i Molde sentrum mye lenger."Kva er flaskehalsen?
Terje Sundsbø 13 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet lederen av Stortingets samferdselskomite uttalte i forbindelse med lanseringen av NTP var nok etter påtrykk fra samferdselsministeren. Slik sett ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøLeiaren i Samferdselskomiteen lever på lånt tid, og etter alle solemerker er hans tid forbi ved neste valg.Å flytte fergeleiet ...
Terje Sundsbø 14 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet er flott at du endelig innser behovet for å flytte fergeleiet ut fra sentrum av Molde, eksempelvis til Mordalsvågen. ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDet er flott at du trekker tilbake løysinga å flytte fergeleiet frå dagens lokalisering i Molde til Julsundet/Mordalsvågen. Det er ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse