Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
01 april 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Drapsetterforskning på Grünerløkka i Oslo

Politiet i Oslo rykket i natt ut til det som fremstår som et mulig drap på Grünerløkka i Oslo. En mann er pågrepet i saken, og den døde er en kvinne. Mannen befant seg på stedet da politiet kom til stedet, opplyser Oslo politidistrikt.

Annonse
Annonse

– Da vi kom fram, kunne vi konstatere at en person var drept. Gjerningspersonen var også på stedet, sier politiets innsatsleder på stedet, Arve Røtterud, sier til NTB.

– Flere titalls døde funnet på Shifa-sykehuset

Det israelske militæret har trukket seg ut fra Shifa-sykehuset på Gazastripen, ifølge nyhetsbyrået AFP. Det Hamas-styrte helsedepartementet opplyser i natt at det er funnet «dusin» med døde. Det israelske militæret (IDF) har ikke kommentert opplysningene.

Det har vært harde kamper på sykehuset, som er det største på Gazastripen, i flere uker. Israel hevdet i forrige uke på ha drept 200 terrorister på stedet, mens menneskerettsaktivister kalte kampene et direkte angrep på sivile.

Medier: Russland kobles til Havanna-syndromet

En enhet innen den russiske etterretningstjenesten kobles til Havanna-syndromet, ifølge en omfattende granskning fra 60 Minutes, Der Spiegel og The Insider. De tre mediene publiserte sine artikler i natt norsk tid. Der hevdes det at syndromet kan stamme fra energivåpen som bæres av medlemmer av enheten 29155 i den russiske etterretningstjenesten GRU.

Fenomenet som kalles Havanna-syndromet, ble først rapportert fra flere utsendte ved den amerikanske ambassaden i Cubas hovedstad Havanna i 2016. Blant symptomene var hodepine, migrene, svimmelhet og hukommelsessvikt. Enkelte fortalte at de hørte høye lyder og trykk mot hjernen.

Erdogan om lokalvalg: Et vendepunkt

AKP ligger an til nederlag i Tyrkias fem største byer i lokalvalget. Partileder og president Recep Tayyip Erdogan vedgår at resultatet ikke var som håpet. Opposisjonen er optimistisk etter at resultatene fra lokalvalget viser at de leder i landets største by Istanbul og hovedstaden Ankara.

– Lokalvalget er ikke slutten for oss, men et vendepunkt, sier Erdogan ifølge nyhetsbyrået Reuters. Nå venter selvkritikk og å ta tak i ting som sviktet, ifølge presidenten.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Vellykket brokkoperasjon for Netanyahu

Israels statsminister Benjamin Netanyahu ble i går operert for brokk under full narkose. Operasjonen var vellykket, opplyser kontoret hans i natt norsk tid.

Den ble gjennomført etter at legene oppdaget problemet under en rutineundersøkelse lørdag, opplyser hans kontor. Visestatsminister og justisminister Yariv Levin fungerte som statsminister mens operasjonen pågikk.

Angrep mot boligen til Libyas statsminister

Boligens til statsministeren i Libyas FN-støttede regjering er angrepet med rakettdrevne granater, men det er ikke meldt om ofre, ifølge en minister. Angrepet skjedde i går, opplyste ministeren til nyhetsbyrået Reuters i natt.

Libya har i dag to rivaliserende regjeringer. Statsminister Abdelhamid Dbeibahs FN-støttede regjering holder til i Tripoli, mens en regjering i øst støttes av opprørsgeneralen Khalifa Haftar og hans mektige LNA-milits.

Henvendelser etter «streetmeet» i Oslo

Politiet har i løpet av natten fått flere henvendelser fra folk om biler og motorsykler som har kjørt stygt og med høy hastighet på veinettet i Oslo.

I en melding på X, tidligere Twitter, skriver politiet at de har observert større ansamlinger av biler på flere steder i hovedstaden. Hendelsene settes i sammenheng med et såkalt «streetmeet». Dette er når flere biler samles for å kjøre fort på veiene.

Tyske Jäger stoppet Schefflers seiersrekke

Scottie Scheffler kunne i natt norsk tid bli den første spilleren på PGA-touren i golf som vinner tre turneringer på rad siden 2017, men ble stoppet av tyske Stephan Jäger.

Alt ble avgjort på det siste hullet, da verdenseneren bommet på sin birdieputt og muligheten til å sikre omspill.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Terje Sundsbø 1 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at uten Møreaksen så er fergeavløsning til Otrøya og Gossen et fylkeskommunalt ansvar. Men det ingen av ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøKorrekt.Uten Møreaksen vil eventuell frgeavkøysing bli eit fylkeskommunalt ansvar.Og, ein fylkeskommune uten økonomisk ryggrad til å gjennomføre dette etter den ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNei, hovedargumentet for Møreaksen er ikke fergefritt til Otrøya og Gossen. I dette innlegget fra Rasmussen viser han til at ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDet som er hovedargumentet frå di side er at Otrøya og Gosssen skal få fastlandssamband. Og det kan bare skje ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu sier at premisset for fergefri E39 er at det først og fremst skal legge til rette for fergeavløsning for ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse