Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
20 april 2024 06:05
Del på Facebook
Foto: Javad Parsa / NTB
Foto: Javad Parsa / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, lørdag 20. april.

PST legger fram trusselvurdering for årets Pride-feiring

Politihøgskolen i Oslo arranger en sikkerhetskonferanse for alle Pride-arrangørene i landet. PST skal i den anledning legge fram sin trusselvurdering for årets Pride-feiring. Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) er også til stede.

Annonse
Annonse

I fjorårets trusselvurdering understreket PST at terrortrusselen i Norge er moderat, og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vurderer det fortsatt som mulig med forsøk på terrorhandlinger fra både høyreekstreme og ekstreme islamister. LHBT+-personer og -samlingssteder inngår i fiendebildet til både høyreekstremister og ekstreme islamister. Særlig Pride-arrangementer som samler store menneskemengder lan være attraktive mål.

Avstemming om støttepakker til Ukraina og Israel i USA

Representantenes hus skal etter planen stemme over separate støttepakker til Ukraina og Israel. Ifølge amerikanske medier inneholder Ukraina-pakken sårt tiltrengt artilleriammunisjon og luftvern. Pakkene har en samlet ramme på 95 milliarder dollar og omfatter også humanitær støtte, samt militærstøtte til Taiwan.

Hamas-leder møter Erdogan i Tyrkia

Hamas-bevegelsens politiske leder Ismail Haniyeh skal i helgen besøke Tyrkia, der han skal møte president Recep Tayyip Erdogan. Erdogan ønsker våpenhvile i Gaza og har tidligere begrenset handelen med Israel i et forsøk på å legge press på landet. I forkant av møtet har Tyrkias utenriksminister Hakan Fidan tidligere i uken møtt Haniye i Qatar, der de diskuterte Gaza-krigen.

Casper Ruud spiller semifinale i Barcelona Open

Tennisspilleren Casper Ruud vant mot italienske Matteo Arnaldi i går, og dermed er han klar for å møte argentinske Tomas Etcheverry i semifinalen i ATP 500-turneringen i Barcelona. Kampen starter klokken 13.30.

Annonse
Annonse

Semifinale i FA-cupen mellom City og Chelsea

Klokken 18.15 i kveld er det duket for semifinale i FA-cupen, og der står det mellom Manchester City og Chelsea. Det er usikkert om nordmannen Erling Braut Haaland får delta i kampen.

Ødegaard i ilden mot Wolverhampton

Arsenal og Martin Ødegaard spiller bortekamp i Premier League mot Wolverhampton i kveld klokken 20.30. London-laget lå lenge i tet, men kjemper i kveld en viktig kamp etter nederlaget mot Aston Villa forrige helg der de tapte 0–2.

Skarverennet – 50-årsjubileum

I dag starter ett av verdens største skirenn, Skarverennet. Skirennet har attpåtil 50 årsjubileum. Klokken 12 starter rennet for kvinner, for menn klokken 12.15. Den pensjonerte langrennsløperen Therese Johaug (35) er blant årets deltakere.

Else gifter seg i Oslo Spektrum

Komiker og programleder Else Kåss Furuseth (43) har booket Oslo Spektrum og invitert alle som vil, til å komme i hennes eget bryllup i kveld. Publikum vet fortsatt ikke hvem hun skal gifte seg med – eller om det i det hele tatt er en brudgom. Bryllupsfesten starter klokken 20.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Klippfiskadagan 2024
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Terje SundsbøSamferdselsdepartementet har ikkje synsa om flytting.Stortinget har ikkje vedtatt at Staten skal ta garantiansvaret. 
Terje Sundsbø 1 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Geir Ole SætremyrE39 er en riksvei. Det er ikke opp til Molde kommune å bygge nytt fergeleie, dette er statens oppgave. Og ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Terje SundsbøKS2 Vik til Molde bygger på ei kalkyle der Julsundbrua skal koste 8,8 mrd 2022 kroner og P50.  Tidlegast oppstart ...
Terje Sundsbø 8 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Geir Ole SætremyrDa synes vi å være enige om at Nye Veier AS sin årlige pott ikke påvirkes av tildelingen til Statens ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Terje SundsbøRyfast,  ferdig i 2019, med sine 14,7 km kosta 8 mrd. Rogfast med sine 27 km er etter siste estimat forventa ...
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Terje SundsbøDu er framleis I drømmeland.Summen til vegformål i NTP tilsvarer 19 mrd pr år. Alt inkludert.Nye veier vart unnfanga av ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse