Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Kurt Helge Røsand
Artikkel
30 april 2024 13:47
Del på Facebook
Else Williamsen Naalsund er månedens kunstner på Wirumbrygga i mai. Foto: Privat
Else Williamsen Naalsund er månedens kunstner på Wirumbrygga i mai. Foto: Privat

Frivillig-gjengen på Innlandet har blåst nytt liv i galleriet på Wirumbrygga. Månedens kunstner i april var Vanessa H. Williamsen – nå står Else W. Naalsund for tur!

På få måneder har Kjøpmannstunet Wirumbrygga blitt Kristiansunds nye møtested. Litt utenom det vanlige, og med stor sjarmfaktor. Her kan du ta en kopp kaffe og sitte lenge, mens du ser på sundet, strikker, leser eller skravler. Du kan bli med på allsang, eller la være. Du kan delta på yoga, quiz eller besøke Kremmeriet, Innlandets egne lille husflidbutikk.

Annonse
Annonse

Nå kan du også oppleve utstilling i andre etasje, et etterlengtet tilbud for kunstinteresserte, og forhåpentligvis starten på en arena der flere lokale utøvere får vise seg fram i tiden som kommer.

Månedens kunstner

Månedens kunstner i mai er Else Williamsen Naalsund.

De fleste kjenner vel kristiansunderen Else Williamsen Naalsund som en lokal kunstner med utallige separate og kollektive kunstutstillinger opp gjennom årene.

Else har relevant kunstutdanning innen kunsthistorie, tegning form og farge, billedkommunikasjon, kunst- og uttrykkspedagogikk. Hun var leder for Kristiansunds første malerklubb i 14 år, hvor hun holdt kurs og foredrag. Hun har også vært aktiv og trofast med i Nordic Lights utstillingskomité gjennom 12 år.

Hennes fargerike malerier har vært utstilt flere ganger både i Kristiansund Kunstforening, Club 76, på Kulturfabrikken og under årenes opera- og nordmørsdager etc.

Hennes arbeid omfavner et bredt spekter, fra det naturalistiske til det abstrakte i malerier, tegninger, akvareller, linosnitt og koldtnålstrykk. For tiden er hun mest opptatt av det ekspressive uttrykket, ofte ispedd figurative former for å skape undring og rom for individuell tolkning.

Annonse
Annonse

De siste årene har hun holdt utstillinger i Nesodden kunstforening. Hun ble invitert til å stille ut sine frodige dameportretter ved Kvinnenes stemmerettsjubileum i Oslo, noe som ga god presseomtale og et stort publikum.

Foruten å være en utøvende kunstner, er hennes lidenskap å tilegne seg ny kunnskap om europeisk samtidskunst. Derfor reiser hun mye rundt, og henter jevnlig inspirasjon på sine kunstreiser til blant annet Moskva, St. Petersburg, Berlin, Paris og Roma.

Hjemme i Kristiansund lar hun seg inspirere av lyset og naturen. Hun har sitt eget atelier med utsikt over havet, og der har hun ved flere anledninger holdt kurs i intuitiv maling, i samarbeid med musikk, for å frigi skapergleden.

– Vi gleder oss til å presentere Elses fargerike kunst, skriver Frivillig-gjengen på Innlandet.

Vernissage er onsdag 1. mai klokken 18.00. Hjertelig velkommen!

Åpningstider i mai:

  • Lørdager klokken 11–15
  • Søndager klokken 12–16
  • Tirsdager klokken 11–15
  • Torsdager klokken 11–15

Det er fri inngang med salgsutstilling.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøFor å hjelpe på, dekan godt simulere ein pris på 150 for personbil og kompensere med tilsvarand naudsynt takst for ...
@Terje SundsbøKortversjonen er at du ikkje evner å sette opp regnestykket basert på økonomiske fakta. 
@Geir Ole SætremyrKortversjonen er at du ikke kan forklare hvorfor dine fantasitall for bompengene på Kjerringsundet blir så mye større enn på ...
Bergtor Roald Opsett 1 dager siden «Nordstjernen» – en historisk hurtigrute fra 1956
Seilte som deksgutt, sommer 1969. Gode minner, og spesielle minner. Deksstilling passet ikke for meg. Sommer 1975, seilte jeg som Motormann ...
@Terje SundsbøDer er ikkje behov for å avklare forskjellen opp mot Nordøyvegen. Det som er interessant er finansieringsmodellen for Kjerringsundet med ...
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at lånene skal nedbetales, både for Nordøyvegen og Kjerringsundet. Ingen kan betvile størrelsen på bompengene på Nordøyvegen. ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse