Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
16 mai 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Yue Yuewei / Xinhua / AP / NTB
Foto: Yue Yuewei / Xinhua / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 16. mai

Putin på besøk hos Xi

Kinas president Xi Jinping tok i dag imot sin russiske motpart Vladimir Putin i Beijing. Putin ble ønsket velkommen med en stor seremoni etter at han og den russiske delegasjonen landet i Beijing tidligere i dag.

Annonse
Annonse

Dette er Putins første utenlandsreise etter at han ble gjenvalgt som president i mars. Besøket i Beijing varer i to dager og har til hensikt å styrke samarbeidet mellom Russland og Kina.

Fico ved bevissthet etter flere timers operasjon

Slovakias statsminister Robert Fico, som ble kritisk såret i et attentatforsøk i går ettermiddag, er ved bevissthet etter en flere timer lang operasjon. Det meldte lokale medier i natt.

59-åringen ble truffet av fem skudd da han hilste på tilhengere etter et regjeringsmøte i går ettermiddag. Skuddene ble avfyrt på kloss hold. En 71 år gammel mann, som skal være en venstreorientert poet, er pågrepet og mistenkt for å ha skutt Fico. Regjeringen i Slovakia mener skytingen var politisk motivert. Politikere i hele Europa har reagert med sjokk og fordømmelse etter hendelsen.

Redningsaksjon i Drammensfjorden avsluttet – savnet mann antatt omkommet

En eldre mann er savnet etter at det i går kveld ble funnet en tom fritidsbåt med motoren i gang i Drammensfjorden. Rett før midnatt opplyste Hovedredningssentralen (HRS) at redningsaksjonen er avsluttet uten funn.

– Hypotesen er at han falt over bord. Søket går nå i søk etter antatt omkommet, sier vakthavende redningsleder Andreas Ingsøy ved HRS Sør-Norge.

Annonse
Annonse

Norske jøder rammes – tredobling i antisemittismesaker

Gaza-krigen mellom Israel og Hamas påvirker norske jøders hverdag. Det har vært en kraftig vekst i registrerte antisemittismesaker hos politiet i år.

Politiets eget fagorgan, Nasjonalt kompetansemiljø innen hatkriminalitet, fører oversikt over registrerte straffesaker som handler om antisemittisme, eller jødehat. Her har Vårt Land har hentet ut tall for første tertial, altså perioden januar-april, i år og i fjor. Tallene viser at antallet saker er nesten tredoblet med 21 saker første tertial 2024, mot åtte saker i første tertial 2023.

Verre enn ventet for Japans økonomi

Japans økonomi krympet 0,5 prosent i årets første kvartal. Det er verre enn antatt. Bruttonasjonalproduktet (BNP) i verdens fjerde største økonomi var ventet å falle kun 0,3 prosent i årets første kvartal, ifølge prognoser fra analytikere.

Eksporten falt 5 prosent etter å ha vokst 2,8 prosent i fjorårets siste kvartal. Importen falt 3,4 prosent i årets tre første måneder, viser tallene som den japanske regjeringen la frem torsdag.

Politikere i Bærum stanser prinsesse Märtha Louises utbyggingsplaner

Prinsesse Märtha Louises utbyggingsplaner på Stabekk er inntil videre stanset. Politikerne i Bærum har vedtatt et midlertidig byggeforbud i påvente av en ny reguleringsplan for området. Først rundt nyttår vil prinsesse Märtha Louise kunne få behandlet byggesøknaden hun har sendt kommunen. Det ble klart etter at politikerne i planutvalget behandlet saken i går kveld, melder Budstikka.

Tidligere i år ble det kjent at prinsessen ønsker å bygge ut sin nyinnkjøpte villa på Malurtåsen i Stabekk, et av Bærums mest populære boligstrøk. Boligen ble kjøpt for 18.650.000 kroner i august i fjor, viser grunnboken.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 dager siden Enda flere utredninger og mer pengesløseri?
For å sitere en greinalaus Stortings- og fylkespolitiker: "Ferger koster det det koster". Han aner absolutt ikke hva fergedriften koster. ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøMed ei dobling av kostnaden fram mot ei eventuell sluttføring i 2040 er det relativ enkel matematikk. Så er spørsmålet ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrJeg registrerer at du antar at bompengene t/r Vik-Molde blir kr. 1.000,- med Møreaksen. Tiden vil vise hvor mye du ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøSlik eg tolkar utrekninga er satsane basert på 2022 prisar etter P50 kalkyle. Så kan det vere at prisauke utover ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrBompengesatsene som KS2-analysen opererer med er basert på at alle kostnadsøkninger utelukkende finansieres med bompenger. Altså ikke en bompengeandel på ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøBompengesatsen som KS2 rekner det til er nesten 500 kroner i snitt t/r Vik til Molde.  Har ikkje grunn til ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse