Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
24 mai 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Cornelius Poppe / NTB
Foto: Cornelius Poppe / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 24. mai.

Mekling på overtid i statsoppgjøret

Meklingen i statsoppgjøret hadde ikke ført fram til enighet før fristen ved midnatt. Partene fortsetter likevel meklingen på overtid. Det bekreftet riksmekler Mats Ruland til NRK like etter midnatt.

Annonse
Annonse

– Vi er ikke i nærheten av å komme i mål. Det er veldig vanskelige og store problemstillinger som gjenstår, sa han rundt klokken 21.

Dersom staten og LO, YS, Unio og Akademikerne ikke blir enige, kan opptil 2700 ansatte i staten gå ut i streik fra fredag morgen.

Enighet mellom KS og Akademikerne

Etter at Akademikerne brøt de sentrale forhandlingene tidligere i mai, har de nå kommet til enighet med KS om årets lønnsoppgjør. Partene kom til enighet en drøy time etter at meklingsfristen gikk ut ved midnatt torsdag.

Resultatet de nå er enige om, er det samme som resultatet mellom KS og LO, Unio og YS, altså et tillegg på 5,2 prosent, på linje med frontfaget. Dette innebærer et lønnstillegg mellom 22.000 og 37.000 kroner, avhengig av utdanningsnivå og ansiennitet.

– Resultatet i lønnsoppgjøret er et stykke fra våre ambisjoner, men vi valgte å ta en ekstra runde for våre mer enn 28 000 medlemmer, sier leder Tonje Leborg i Akademikerne kommune.

13 barn returnert til Ukraina

13 ukrainske barn er returnert til hjemlandet fra Russland og russiskokkuperte områder, opplyser myndighetene i Ukraina.

Seks barn i alderen 6 til 17 år ble overlevert fra Russland, ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass. De øvrige sju ble overlevert fra russiskokkuperte områder, opplyser Ukrainas menneskerettskommissær Dmytro Lubinets.

Annonse
Annonse

– Barna er allerede tatt imot i hjemlandet sitt, sier Andrij Jermak, som er stabssjefen til president Volodymyr Zelenskyj, på Telegram.

Tsjekkias president skadet i MC-ulykke

Tsjekkias president Petr Pavel er innlagt på sykehus etter en MC-ulykke torsdag. Staben hans sier det ikke er snakk om alvorlige skader.

Den 62 år gamle presidenten kommet til å være innlagt til observasjon i en kort periode, skriver presidentkontoret på X, men sier ikke hvor lang tid er snakk om. Politiet skriver på X at ulykken skjedde under kjøring på bane, ikke ute på veien.

Pavel, som tidligere har vært forsvarssjef og hatt en høyt plassert stilling i Nato, har ikke lagt hobbyen på hylla og parkert motorsykkelen etter at han tok over som president i fjor.

Prisveksten nede i 2,2 prosent i Japan

Prisene vokser sakte i Japan, og i april var årsinflasjonen ned i 2,2 prosent.

Prisveksten er fortsatt høyere enn sentralbankens styringsmål på 2 prosent, men lavere enn i mars. Da hadde konsumprisindeksen økt med 2,6 prosent de tolv foregående månedene.

April-tallene som ble offentliggjort fredag, var i tråd med forventningene i markedet. En svak valuta gjør at prisene på importvarer fortsatt er høye.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøFramtida vil vise at du tar feil.Den framtida vil vere langt fram i tid. Inntil vidare gjeld premissane for utviklingsprosjekta, ...
@Geir Ole SætremyrKS2-analysen gjør sine egne selvstendige vurderinger. I den grad de bygger på SVV sine vurderinger, så betyr det at de ...
@Terje SundsbøKS2 analysen bygger på kostnadsestimat som SVV har laga.Kva er konkrete feil i mi analyse, også med blikk framover?
@Geir Ole Sætremyr Dine egne fabuleringer om kostnader skal jeg ikke kommentere. Du synes å mene at KS2-analysene heller ikke er til å ...
@Terje SundsbøMøreaksen er definert som strekninga Ålesund til Molde.  Og der er to aksjeselskap, Møreaksen AS og Kjerringsundet AS. Kjerringsundsambandet er ...
@Geir Ole SætremyrKonklusjonen er som jeg har hele tiden har påpekt – Kjerringsundet er en del av Møreaksen. Det er heller ingen ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse