Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
26 mai 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Lise Åserud / NTB
Foto: Lise Åserud / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Vipps hadde problemer

Mobilbetalingstjenesten hadde natt til søndag problemer som berørte enkelte norske kunder. Problemene ble fikset klokken 4.57.

Annonse
Annonse

– Det er problemer hos leverandøren av betalingsinfrastrukturen vår, og dette påvirker alle kortbetalinger for enkelte brukere i Vipps, skrev selskapet i en driftsmelding klokken 2.31.

I en oppdatering klokken 3.36 skrev Vipps at problemene oppsto på grunn av vedlikehold.

Tre personer evakuert etter brann på Hamar

Tre personer ble evakuert etter at en brann spredde seg fra en garasje til et bolighus på Hamar. Huset kommer til å brenne ned, ifølge politiet.

– Brannvesenet kommer til å foreta en såkalt kontrollert nedbrenning, sa oppdragsleder Ove Stian Ovrum i Innlandet politidistrikt til NTB.

Han opplyste videre at samtlige av de tre beboerne ble evakuert og tilsett av helsepersonell. Hva som forårsaket brannen, er imidlertid fortsatt ukjent.

Annonse
Annonse

To personer skutt i Helsingborg

To personer ble natt til søndag skutt i sentrum av den sørsvenske byen Helsingborg. En av dem oppgis å være alvorlig skadet.

Politiet sier de fikk melding om skyting klokken 3.02 natt til søndag. En stor politiinnsats ble satt i gang, og området der de tre ble funnet, ble sperret av. Saken etterforskes som drapsforsøk.

De skadede ble sendt til sykehus. Politiet opplyste først at tre personer var skutt, men den tredje viste seg å ha andre typer skader.

Biden fast bestemt på å ikke sende soldater til Ukraina

USAs president Joe Biden gjentok lørdag at han ikke har noen planer om å sende amerikanske soldater til Ukraina.

– Ingen amerikanske soldater kriger i Ukraina. Jeg er fast bestemt på at det skal forbli slik, men vi står sterkt sammen med Ukraina, sa Biden da han talte til avskjedsklassen ved den prestisjetunge krigsskolen West Point.

Han kalte Russlands president Vladimir Putin «en brutal tyrann» som «var sikker på at Nato ville splittes» etter invasjonen av Ukraina i 2022. Han roste også USAs rolle i Midtøsten og påpekte at USA driver et «presserende diplomati» for å sikre en våpenhvile og få hjem gislene som holdes av Hamas.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 23 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Geir Ole SætremyrDøgnåpne veier og fastlandssamband er viktigere for lokalt næringsliv enn rassikring av vinterstengte turistveier. Du bør lese kronikken av Rasmussen ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøFramleis blir det drive veivedlikehold mellom fergeleiene.  Eksempelvis på strekninga E39 Lavik til Festøy, via fergesambandet Anda til Lote.  Du ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøDet er vurdert, og ønskt, men er det konkludert?
Terje Sundsbø 1 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Geir Ole SætremyrStrekningen Nyhamna-Molde er vurdert som kritisk infrastruktur. Kjerringsundet vil bli en del av dette. Du forutsetter at dette ene og ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøEg forventer meir nøktern framstilling.Kjerringsundet:Med utgangspunkt i KS2 basert på 2021 prisar vil sambandet koste 4,9 mrd Med 20 prosent prisstigning ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Geir Ole SætremyrStaten bidrar med det meste også på Møreaksen. For Kjerringsundet er det i tillegg Aukra kommune som bidrar. Fylkespolitikerne ønsker ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse