Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
21 juni 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Geir Olsen / NTB
Foto: Geir Olsen / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 21. juni.

Flere biler brant på Holmlia

På Holmlia i Oslo våknet flere naboer til at tre biler sto i flammer. Brannvesenet ba naboene holde seg unna, i tillegg til å lukke igjen vinduer. Like etter klokken 3 var brannen slukket. Politiet mistenker at bilbrannen var påsatt, men de har ikke pågrepet noen mistenkte.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Alvorlig voldshendelse i Kristiansand

En mann i 20-årene ble pågrepet i Kristiansand, etter hva politiet i Agder beskrev som en alvorlig voldshendelse. Offeret for volden, en mann i 30-årene, ble kjørt til sykehus med en alvorlig blødning i halsen, men han var bevisst da han ble hentet av ambulanse.

Nye varselskudd mot nordkoreanske soldater

Sør-Korea har igjen skutt varselskudd mot nordkoreanske soldater som har krysset den strengt bevoktede grensen, opplyser Sør-Koreas forsvarsstab.

Soldatene krysset grenselinjen mens de jobbet i den demilitariserte sonen mellom nord og sør torsdag formiddag. De trakk seg umiddelbart tilbake da det ble avfyrt varselskudd.

Cruiseskip reddet migranter

Cruiseskipet Insignia har reddet 68 migranter fra en båt som drev på Atlanteren noen hundre kilometer sør for Kanariøyene. I båten var det også fem døde personer.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Dårlig vær gjorde arbeidet vanskelig, og levningene av to av de døde måtte bli liggende i båten. Cruiseskipet er ventet til Tenerife fredag.

Forlik i klimasøksmål på Hawaii

Hawaii inngår forlik i klimasøksmålet 13 ungdommer har anlagt mot delstaten for å drive et transportsystem basert på fossilt brensel. Ungdommene mener delstaten bidrar til klimagassutslipp og klimaendringer og dermed krenker deres grunnlovsfestede rettigheter.

Som en del av forliket har Hawaii gått med på å utvikle et helhetlig veikart for å oppnå nullutslipp i transportsystemet innen 2045. Delstatens ungdommer skal også få en plass ved bordet i form av et ungdomsråd.

Tiltaler etter skyting på Nordstrand

To personer er tiltalt etter skyting på Nordstrand i Oslo. Skytingen som skjedde i september i fjor, har resultert i tiltale for to menn. Den ene er en 27 år gammel nordmann, den andre en svensk statsborger på 36 år. Begge to er tiltalt for grove trusler med skytevåpen samt oppbevaring av skytevåpen.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

https://www.rbnett.no/nyheter/i/JblPd4/stor-ryddejobb-i-fylket-kvitter-seg-med-13-selskaper, jaja, da er iaffal MA ute av dansen på enda lengre tid :) Sitat fra innlegg i RB jeg ...
@Terje SundsbøDet er vel nettopp reduksjon av trafikken i Ålesundstunellane som er saken.Ekspressbusser korresponderer med fergene utan ventetid, begge retninger. Prioritert ...
@Geir Ole SætremyrDu mener det er viktig å unngå økning i trafikken. Da gjelder det vel å unngå den enorme trafikkøkningen i ...
@Terje SundsbøNår det gjeld Møreaksen har vi i våre høyringar gått i rette med SVV sine prognoser der trafikken i eit ...
@Geir Ole SætremyrØkt trafikk er vel et problem også når det skjer på Sunnmøre. Siden vi nå kommenterer en artikkel om Møreaksen, ...
@Terje SundsbøDet tendensiøs er at du linker alt opp mot Møreaksen for å implementere det i vidare tankerekke.Økt trafikk er eit ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse