Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
28 juni 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Gerald Herbert/AP Photo/NTB
Foto: Gerald Herbert/AP Photo/NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Høy temperatur i amerikansk presidentdebatt

Det var amper stemning mellom de to presidentkandidatene da tidligere president Donald Trump og nåværende president Joe Biden møttes til en direktesendt TV-debatt i USA i natt.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Det tok ikke lang tid før Trump og Biden kom med lite flatterende karakteristikker av hverandre. Økonomi, innvandring, og Joe Bidens alder var blant temaene som ble diskutert.

EU-landene enige om fordelingen av toppjobber

EU-lederne er enige om hvem som skal ha topposisjonene i unionen de neste fem årene. Som ventet er EU-landene enige om å nominere Ursula von der Leyen til en ny periode som EU-kommisjonens president.

I tillegg blir portugisiske António Costa president for Det europeiske råd, mens estiske Kaja Kallas blir EUs nye utenrikssjef.

Tidligere politisjef siktet etter skoleskyting i USA

En tidligere politisjef i Uvalde i Texas er siktet etter anklager om treg respons under skoleskytingen i mai 2022. 19 barn i alderen ni til elleve år og to lærere ble drept da en væpnet tenåring åpnet ild på Robb Elementary School.

Uvalde-politiet fikk krass kritikk i etterkant. Nå er den tidligere politisjefen og en annen politibetjent siktet på bakgrunn av lang responstid, melder lokale medier. Det tok over en time for politiet å gripe inn.

Annonse
Annonse

To musikkfestivaler avbrutt på grunn av været

Musikkfestivalene Tons of Rock i Oslo og By the Pond i Sandefjord ble sent torsdag kveld avbrutt på grunn av været. Publikum fikk beskjed om å forlate området.

Tons of Rock opplyser at de fortsetter som planlagt fredag, mens festivalen i Sandefjord hadde planlagt slutt torsdag – bare litt senere.

Brann i vogner på godstog

Det brant sent torsdag kveld i de to bakerste vognene i et godstog i Ringerike. Politiet meldte om hendelsen klokken 23.38. Under ti minutter senere ble det meldt at brannen var slukket. Godstoget var 300 meter langt

Ifølge politiet var det ikke farlig gods i vognene, men det var en periode usikkert om brannen kunne spre seg. Det er ikke meldt om personskader.

Streik i Kristiansand Dyrepark avverget

Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Reiseliv ble i natt enige om forslag til revidert fritids- og aktivitetsavtale. Dermed er en streik for dyrepasserne avverget.

Fritids- og aktivitetsavtalen omfatter foruten dyreparker også bowlinghaller, badeanlegg og en rekke andre fritidsanlegg. Enigheten kom etter at partene hadde meklet flere timer på overtid.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøKS2 rapporten frå mars 2023 presiserer at den er bygt på kostnaden I 2022 kroner. Og forventa oppstart med ferdigstilling ...
@Geir Ole SætremyrJeg forholder meg til tallene fra SVV og KS2-analysen. Dine «konkrete» fantasier skal jeg ikke kommentere.
Espen Heitmann 2 dager siden Frp bestemmer når Trollstigen åpner
Så den godeste Kjølmoen mener at Frp og Frp alene skulle på litt over 6 måneder ha ryddet oppi trollstigen ...
@Terje SundsbøMine tall er meir konkrete enn dine draumar som håplaus kunst.
@Geir Ole SætremyrJeg mener at din lek med «tenk på et tall» kan du bedrive alene. Størrelsen på NTP viser med all ...
@Terje SundsbøMen, kva trur du kostnaden vi vere.Husk at SVV sine tall 2022 for Tautratunellen er 6,6 mrd. for 14 km ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse