Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
08 juli 2024 13:56
Del på Facebook
F.v. Britt Flo (daglig leder Molde Næringsforum), Heidi Nakken (daglig leder i Næringsforeningen i Ålesundsregionen) og Ole Jonny Rugset (daglig leder i Kristiansund og Nordmøre næringsforening).
F.v. Britt Flo (daglig leder Molde Næringsforum), Heidi Nakken (daglig leder i Næringsforeningen i Ålesundsregionen) og Ole Jonny Rugset (daglig leder i Kristiansund og Nordmøre næringsforening).

Næringsforeningen i Ålesundregionen, Molde Næringsforum og Kristiansund og Nordmøre næringsforening (KNN) går sammen om å lansere en styreportal som skal forenkle rekrutteringen av riktig kompetanse til næringslivet i regionen, skriver KNN i en pressemelding.

På nettsiden til hver av næringsforeningene finner man inngangen til portalen, med en lokal vri, men med samme innhold.

Annonse
Annonse

– Vi har god erfaring med samarbeid på tvers av fylket, både gjennom BLI MED HIT!-prosjektet, og Omdømme- og rekrutteringsprosjektet – som vi sammen har fått innvilget av fylkeskommunen. I portalen er volum definitivt en fordel, et godt eksempel der vi er enda sterkere sammen, enn hver for oss, sier Britt Flo i Molde Næringsforum.

Større bredde og mangfold i styrene

Det blir ofte slik at man leter blant folk man kjenner og folk som fra før sitter i styrer man kjenner til. Med en portal der flere kan få vise sin kompetanse og presentere seg som kandidat, blir det lettere å tenke nytt og få større mangfold inn i styrene.

– Vi oppfordrer alle som mener de har kompetanse til å bidra inn styrer om å registrere seg i denne portalen. Lovendringen med krav til kjønnsbalanse, som gradvis trer i kraft fra desember 2024, gjør at mange for tiden er på ekstra jakt etter dyktige kvinner. Så kom igjen damer, rekk opp hånda! sier Heidi Nakken i Næringsforeningen Ålesundregionen.

Annonse
Annonse

Mekanismen er enkel. Bedriftene kan søke på ulike kriterier, som kandidatene krysser av i en kort profil. Videre lenker portalen til hver enkelt kandidat sin LinkedIn-profil.

Lokalt, regionalt og nasjonalt

Portalen lanseres sammen med Formue, som har levert tilsvarende løsning til næringsforeninger fra sør til nord. Suksessen til en slik portal kommer gjennom bruken, og blir så bra som de kandidatene og bedriftene som møtes i denne digitale rekrutteringsarenaen.

Fordelen ved å velge en løsning som er tatt i bruk av andre næringsforeninger over hele landet, er at man knyttes opp i et større nettverk og en allerede godt innarbeidet rekrutteringsarena.

– Fylket vårt er ikke så stort, og næringslivet vårt ser hverken kommunegrenser eller regionsgrenser. Nå kan bedriftene finne gode kandidater med både bredde- og spisskompetanse i hele regionen, og kan sette sammen styrene med et mangfold av kompetanse som akkurat den bedriften har bruk for. Her kan vi risikere at vi lærer mye av hverandre, sier Ole Jonny Rugset i Kristiansund og Nordmøre næringsforening (KNN).

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 6 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
@Terje SundsbøEg peika på at Trude Brosvik sa meir. Ja  ho ville ha rassikring av Tokagjelet også. Så det er korrekt. ...
@Terje SundsbøHar du lest protokollen frå Fylkestinget der dei behandla RTP?
@Geir Ole SætremyrVestland fylkeskommune prioriterer ikke rassikring av turistveier og vedlikehold av veiene mellom fergeleiene framfor fastlandssamband til egne innbyggere. De skal ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse