Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
09 juli 2024 05:30
Del på Facebook
Foto: Jon Elswick / AP / NTB
Foto: Jon Elswick / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 9. juli.

Bidens lege avviser helserykter

Joe Biden har kun møtt nevrolog i forbindelse med årlige helseundersøkelser, skriver presidentens lege Kevin C. O'Connor i en uttalelse publisert i natt norsk tid. Det er første gang at legen uttaler seg etter debatten mellom Biden og Donald Trump 27. juni. Debatten utløste rykter og bekymringer om Bidens helsetilstand.

Annonse
Annonse

En nevrolog har besøkt Det hvite hus åtte ganger på like mange ganger. Ifølge O'Connor har nevrologen vært tilknyttet Det hvite hus siden 2012, og nevrologen har siden da gjennomført konsultasjoner for tusenvis av militært personell tilknyttet Det hvite hus. Som del av dette arbeidet pleier Cannard jevnlig å besøke Det hvite hus' medisinske enhet, står det i uttalelsen fra O'Connor.

Trump tror ikke Biden gir opp

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump sier han tror at president Joe Biden kommer til å fortsette presidentvalgkampen. Uttalelsen er Trumps første etter debatten 27. juni – en debatt som utløste spekulasjoner rundt Bidens helsetilstand. Bekymringen har ført til at flere toppdemokrater har bedt Biden tre til side, noe 81 år gamle Biden sier ikke kommer på tale.

Biden har stort ego og nominasjonene i det demokratiske partiet er låst som følge av delegatene Biden har sikret seg i primærvalgene tidligere i år, uttaler 78-årige Trump.

Mann til sykehus med brannskader etter boligbrann i Lørenskog

En mann har fått brannskader og fem personer er husløse etter en brann i en enebolig på Fjellhamar i Lørenskog natt til tirsdag. Boligen har fått store skader.

– Vi fikk melding 2.54 om full fyr i en bolig på Lørenskog, men brannmannskapene har klart å hindre spredning til nabohusene, sa vaktleder Kjell Nesset på Øst 110-sentral til NTB like før klokken 4.

Ved 3.30-tiden bekreftet politiet at alle beboerne har kommet seg ut.

Annonse
Annonse

– Det er registrert fem personer bosatt på adressen, som har to boenheter. Alle fem er ute av huset, sier operasjonsleder Melissa Krag i Øst politidistrikt til NTB.

Beryl svekkes ytterligere

Uværet Beryl har svekket seg ytterligere etter å ha blåst inn over land i Texas. Det amerikanske orkansenteret (NHC) har nedgradert Beryl fra orkan til tropisk lavtrykk, og uværet ventes å svekkes ytterligere i morgen når det fortsetter videre inn i Oklahoma, Arkansas, Louisiana og Missouri, med kraftig nedbør og fare for tornadoer.

I Texas sto i natt nærmere 3 millioner husstander uten strøm etter Beryls herjinger, og minst tre menneskeliv har gått tapt i delstaten. Det kan ta flere dager før alle får strømmen tilbake. I tillegg har veier blitt satt under vann, oljeterminaler er blitt stengt, og over 1000 flygninger er blitt kansellert.

Alle dyrene reddet ut fra låvebrann på gård i Sande i Vestfold

Verken folk eller fe kom til skade etter en brann i en driftsbygning på en gård i Sande i Holmestrand kommune i Vestfold mandag kveld. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 23.17.

– Det er full fyr i en låve, men brannmannskapene har fått ut rundt 30 storfe, fortalte operasjonsleder Sigurd Edvardsen i Sørøst politidistrikt til NTB rett før midnatt natt til tirsdag.

Brannmannskapene meldte om kontroll på stedet rundt midnatt. To personer ble sjekket for røykskader av ambulansefolk på stedet.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøTa fram kalkulatoren og ha i mente at lånet skal nebetalast. Så tar du byggekostnad fram i tid, trekk frå ...
@Terje SundsbøFor øvrig, eg har ikkje kalkulert for personbil og storbil, bare gjennomsnitt. Du har sett på personbil, og ikkje rabattmiks. ...
@Geir Ole SætremyrPrøv igjen – kan du forklare det store avviket i bompenger på Nordøyvegen kontra ditt anslag på bompenger på Kjerringsundet?Kjerringsundet ...
@Terje SundsbøSu får ta fram kalkulatoren med følgande faktorer: ÅDT på 1500 (1200 i dag), 365 dagar pr år, byggekostnad etter ...
@Geir Ole SætremyrAukra kommune betaler altså nesten like mye på Kjerringsundet som fylkeskommunen betalte på Nordøyvegen. Nordøyvegen er dyrere enn Kjerringsundet, og ...
@Terje SundsbøSlik eg har lest KS2 skal Aukra kommune betjene eit lån på 2,9 mrd pluss renter og nedbetaling over 35 ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse