Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
09 juli 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Jacquelyn Martin / AP/ NTB
Foto: Jacquelyn Martin / AP/ NTB

Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 9. juli.

Nato-toppmøtet starter

Nato fyller 75 år i 2024. Jubileet blir markert på det tre dager lange toppmøtet som starter i Washington DC i dag. Toppmøtet blir Jens Stoltenbergs siste som Nato-sjef. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) og forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) representerer Norge. I tillegg til de 32 Nato-landene er utenriksministre fra 35 andre land invitert. Styrking av Natos forsvarsevne og avskrekking, Ukraina-støtte, og styrking av Natos partnerskap med land utenfor alliansen, er blant sakene på møtet.

Annonse
Annonse

Miljødirektoratet gjør en ny vurdering av stengte lakseelver

Miljødirektoratet stengte i juni laksefisket i 33 elver i Sør-Norge fordi laksebestanden har vært svært lav.

– Nå er det risiko for alvorlig skade på laksebestandene, og vi mener derfor at vi må gjøre noen tiltak, fortalte direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet, etter at vedtaket ble gjort.

Hambro sier det er Miljødirektoratets ansvar å sørge for at det blir nok lakseyngel til neste år, slik at man kan føre bestanden videre. Den endelige konklusjonen om det videre fisket i sommer er ventet i dag.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Første møte i det nye britiske parlamentet

Det nye parlamentet samles i dag for å velge ny speaker, altså leder for Underhuset. Det er parlamentets første møtet etter valget sist torsdag. Den offisielle åpningen med trontalen holdes 17. juli. Storbritannias nye statsminister Keir Starmers Labour fikk 410 av de 650 representantene i Underhuset under parlamentsvalget, som ble holdt torsdag 4. juli.

Alec Baldwin møter i retten

Regissør og skuespiller Alec Baldwin er tiltalt for uaktsomt drap på filmfotograf Halyna Hutchins under innspillingen av filmen «Rust» i 2021. Rettssaken starter i dag med juryutvelgelse og skal etter planen vare i ti dager. Om Baldwin blir dømt, risikerer han opp til 18 måneder i fengsel. Baldwin har sagt at han som skuespiller må kunne stole på de profesjonelle folkene han har rundt seg. «Rust»-skytingen har allerede vært gjennom flere rettsrunder. Filmens våpenansvarlige Hannah Gutierrez-Reed er alt dømt til 18 måneders fengsel for uaktsomt drap, en dom hun har anket.

Spania møter Frankrike til semifinale i fotball-EM

Spania og Frankrike møtes klokken 21 i kveld på Allianz Arena i München for å kjempe om finaleplass i fotball-EM. Den andre semifinalen, mellom England og Nederland, går av stabelen i morgen kveld. Regjerende europamester Italia røk ut i åttedelsfinalen. EM-finalen spilles søndag.

Tour de France starter opp igjen

Tour de France fortsetter i dag med 10. etappe etter det som var første hviledag i går. Dagens etappe starter i Orléans og ender i Saint-Amand-Montrond. Tadej Pogacar har en ledelse på 33 sekunder ned til Remco Evenepoel på 2.-plass i sammendraget. De to foregående årenes vinner, Jonas Vingegaard, ligger som nummer tre, 1.15 bak sloveneren.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Alle meningsmålinger viser at folket ønsker å reise fergefritt. Det inkluderer også de som foretrekker Romsdalsaksen, en fergefri kryssing av ...
@Terje SundsbøOg?
@Geir Ole SætremyrSvaret ditt står til stryk.
Hans-Peter Kaaresen 6 dager siden Er fergefri E39 realistisk?
Fornuftige refleksjoner Paul!  Det som blir det aller viktigste er å bytte ut regjeringen i september 2026, slik at fornuften ...
Ketil Strand Andersen 13 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse