Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
13 juli 2024 06:05
Del på Facebook
Foto: AP / NTB
Foto: AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 13. juli.

Alec Baldwin-rettssaken er avvist

Rettssaken mot skuespiller og produsent Alec Baldwin er avvist etter at dommeren har gitt forsvarerne hans medhold i at politiet har holdt tilbake bevis knyttet til ammunisjonen i våpenet som ble avfyrt. Baldwin sto for retten i Santa Fe i delstaten New Mexico, tiltalt for uaktsomt drap for å ha avfyrt et våpen under innspillingen av westernfilmen «Rust». Skuddet tok livet av filmfotograf Halyna Hutchins.

Annonse
Annonse

Baldwin gråt og omfavnet de to forsvarerne sine etter dommer Mary Marlowe Sommers beslutning. Så snudde han seg og ga en klem til sin gråtende kone Hilaria, og deretter sin søster Elizabeth Keuchler, som i likhet med de øvrige familiemedlemmene hadde brutt ut i gråt. Deretter forlot Baldwin rettslokalet i en bil som sto utenfor rettsbygningen, uten å uttale seg til mediene.

Biden gjentar at han fortsetter

USAs president Joe Biden forsøkte under et besøk i Michigan i natt norsk tid å berolige velgerne med å si at han er godt egnet. Han sa at han er nominert og at han skal vinne.

– Vi må fullføre jobben. Og jeg lover dere at jeg er ok, sa 81-åringen.

Michigan er en vippestat og det er viktig for demokratene å vinne denne delstaten hvis de skal ha sjanse til å slå Donald Trump. – I det siste har det vært mange spekulasjoner. Hva kommer Joe Biden til å gjøre? Fortsetter han i valgkampen? Gir han opp? Her er svaret mitt: Jeg stiller i valget og vi skal vinne. Jeg kommer ikke til å endre på det, sa Biden.

Hamas terrorstemplet i Argentina

Argentina stempler den palestinske gruppen Hamas som terrororganisasjon og beordrer frysing av Hamas-midler. President Javier Mileis kontor begrunner dette med Hamas' angrep mot Israel 7. oktober 2023, der rundt 1200 mennesker ble drept og 250 andre ble tatt som gisler og fraktet til Gaza. Angrepet var det dødeligste mot Israel i landets 76-årige historie. Terrorstemplingen følger Israel, USA, EU, Australia, Canada, New Zealand, Paraguay og Storbritannia, som alle har Hamas på sine terrorlister fra før.

I kunngjøringen trekker Mileis kontor også fram Hamas' nære bånd til Iran. Argentina har tidligere lagt skylden på Iran for to dødelige angrep mot jødiske mål i Argentina. Om få dager er det 30 år siden et av de to angrepene, da et jødisk samfunnshus ble bombet i Buenos Aires i 1994. 85 mennesker ble drept. Det andre angrepet var rettet mot Israels ambassade i 1992. Da ble over 20 drept.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Nordmenn har 5,1 milliarder kroner i ubrukelige sedler

Seks år etter at de gamle pengesedlene ble erstattet med nye, er det fortsatt 24 millioner gamle sedler i norske hus og hytter. Verdien er på rundt 5,1 milliarder, opplyser Norges Bank til Nationen.

Gamle sedler kan benyttes i ett år etter at de er erstattet med nye. I dag er det ingen som er pliktig til å akseptere dem som betaling. Norges Bank tar imot de gamle sedlene uten gebyr i ti år etter dette.

Mann døde i utforkjøring i Vindafjord

En utenlandsk mann mistet i går kveld livet i en utforkjøring på Raunesvegen i Vats i Vindafjord kommune i Rogaland. Nødetatene fikk melding om hendelsen klokken 21.55.

– En enslig personbil har kjørt av veien. Det er store materielle skader, og vi kan ikke utelukke høy fart her, sier operasjonsleder Roger Litlatun i Sørvest politidistrikt til NTB. Den omkomne mannen var alene i bilen. Han er fra Romania og har ikke familie i Norge, opplyser politiet.

Pål Enger bisettes onsdag

Kunsttyven Pål Enger bisettes fra Vålerenga kirke onsdag 17. juli. Det går fram av dødsannonsen i Aftenposten i dag. «Fotballspiller, røver, kunstner, venn, sønn og pappa», står det i dødsannonsen til Pål Enger, som døde i Oslo natt til lørdag 30. juni, 57 år gammel.

Enger var mest kjent for å ha stjålet «Skrik» fra Nasjonalgalleriet i februar 1994, noe som skapte oppsikt verden over. Denne uken havnet han i celebert selskap da han fikk nekrologen sin publisert i det innflytelsesrike magasinet The Economist.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøMed ei dobling av kostnaden fram mot ei eventuell sluttføring i 2040 er det relativ enkel matematikk. Så er spørsmålet ...
Terje Sundsbø 6 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrJeg registrerer at du antar at bompengene t/r Vik-Molde blir kr. 1.000,- med Møreaksen. Tiden vil vise hvor mye du ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøSlik eg tolkar utrekninga er satsane basert på 2022 prisar etter P50 kalkyle. Så kan det vere at prisauke utover ...
Terje Sundsbø 10 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrBompengesatsene som KS2-analysen opererer med er basert på at alle kostnadsøkninger utelukkende finansieres med bompenger. Altså ikke en bompengeandel på ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøBompengesatsen som KS2 rekner det til er nesten 500 kroner i snitt t/r Vik til Molde.  Har ikkje grunn til ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrDu viser til kostnadsøkningene beregnet i KS2-rapporten, men bruker lavere bompengesatser enn som er angitt der? Hvor mye lavere er ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse