Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
22 juli 2024 05:35
Del på Facebook

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Flere av Kamala Harris' antatte rivaler støtter henne

En etter en har flere av de fremste utfordrerne til Kamala Harris stilt seg bak henne. Men fortsatt har Michigan-guvernør Gretchen Whitmer og Illinois-guvernør J.B. Pritzker ikke kunngjort verken om de stiller seg eller om de støtter Harris.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Blant dem som ble antatt å kunne utfordre henne, har guvernørene Josh Shapiro i Pennsylvania og Gavin Newsom i California kunngjort sin støtte i natt norsk tid. Det gjelder også Colorado-guvernør Jared Polis og North Carolina-guvernør Roy Cooper. Harris får også støtte fra Pete Buttigieg, USA nåværende transportminister.

Demokratiske delstatsledere stiller seg bak Harris

Alle de 50 delstatslederne i Det demokratiske partiet støtter Kamala Harris som partiets presidentkandidat. Lederne hadde et telefonmøte i natt norske tid, etter at Joe Biden kunngjorde at han trekker seg som partiets presidentkandidat.

Etterpå publiserte Ken Martin, leder for foreningen for delstatskomiteer i Det demokratiske partiet, en uttalelse. – Etter president Bidens kunngjøring samlet våre medlemmer seg umiddelbart for å forene seg bak kandidaten som har en merittliste for å vinne tøffe valg og som har bevist at hun er en leder i spørsmålene som betyr noe for amerikanere, heter det i en uttalelse.

Kraftig brann i stasjonsbygning i Stjørdal

Stjørdal stasjon i Trøndelag brant i natt ned. Brannen ble meldt klokken 1.44 og det var full overtenning i bygget. Bygget var under oppussing.

Annonse
Annonse

Det er ikke meldt om at det var noen personer i bygget da det begynte å brenne. Det er heller ikke meldt om skadede personer. Tre personer i nærliggende boliger ble evakuert, men fikk returnere da det ikke lenger var fare for omliggende bygninger. Årsaken til brannen, er ikke kjent.

Flere evakuert etter at elbil tok fyr i garasje på Ringerike

Flere beboere ble evakuert etter at en elbil i går kveld begynte å brenne i et garasjeanlegg under et leilighetsbygg i Tanberglia på Ringerike. I natt opplyste politiet at de evakuerte ikke fikk returnere til boligene ennå. Årsaken er feil på brannvarslingsanlegget.

Nødetatene fikk melding om røykutvikling i garasjeanlegget like etter klokken 22. Til Ringerikes Blad opplyser politiet at det var batteriet i elbilen som brant, og at det var vanskelig å slukke. De evakuerte ble kjørt til et nærliggende hotell. Ingen personer er meldt skadet.

Politiet rykket ut til smell i Vennesla – fant våpen

Sju personer ble i natt pågrepet for uforsiktig omgang med skytevåpen i Vennesla. I tillegg ble en person under 18 år innbrakt. Dette skjedde etter at politiet i Agder i går kveld rykket ut etter melding om skudd eller smell fra en bolig i Vennesla.

Da politiet kom til stedet, befant det seg åtte personer der. De opplyste at det var fyrverkeri som var brukt, men politiet fant våpen. Ifølge politiet fremsto alle personene som beruset. Politiet opplyser at ingen personer er meldt skadet.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøTa fram kalkulatoren og ha i mente at lånet skal nebetalast. Så tar du byggekostnad fram i tid, trekk frå ...
@Terje SundsbøFor øvrig, eg har ikkje kalkulert for personbil og storbil, bare gjennomsnitt. Du har sett på personbil, og ikkje rabattmiks. ...
@Geir Ole SætremyrPrøv igjen – kan du forklare det store avviket i bompenger på Nordøyvegen kontra ditt anslag på bompenger på Kjerringsundet?Kjerringsundet ...
@Terje SundsbøSu får ta fram kalkulatoren med følgande faktorer: ÅDT på 1500 (1200 i dag), 365 dagar pr år, byggekostnad etter ...
@Geir Ole SætremyrAukra kommune betaler altså nesten like mye på Kjerringsundet som fylkeskommunen betalte på Nordøyvegen. Nordøyvegen er dyrere enn Kjerringsundet, og ...
@Terje SundsbøSlik eg har lest KS2 skal Aukra kommune betjene eit lån på 2,9 mrd pluss renter og nedbetaling over 35 ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse