Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Aage G. Sivertsen
Artikkel
13 mai 2017 20:38
Del på Facebook
Joakim Bjerkås spilte en veldig god kamp for KBK. Foto: Daniel Gundersen
Joakim Bjerkås spilte en veldig god kamp for KBK. Foto: Daniel Gundersen
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kanskje årets viktigste kamp frem til nå. Fordi med seier ville KBK være med blant de beste, mens med tap eller uavgjort så betyr det mobilisering i nedre del av tabellen en god stund. Stemningen på tribunen var som daglig leder Kjetil Thorsen sa: "Magisk". Det var nok en gang 3700 tilskuere og det lar seg høre. 

 Man skal være passe hjernevasket hvis man er tilhenger av måten Lillestrøm spiller fotball på.  Et lag som satser på dødballer. Hva er det for noe? I perioder så det ut som en volleyballkamp og da var det godt når Qaka fikk lagt ballen ned på gressmatta, der den hører hjemme.

KSU.NO sin fotballekspert Jan Erlend Kruse sier:

– KBK viser med denne kampen at de hører hjemme i elitedivisjon. Det var synd med den fatale feilen som ble gjort på slutten av kampen fordi KBK fortjente å vinne etter den gode 2.omgangen. 

 KBK kriget og vant dueller samtidig som det var tendenser til godt spill. I første omgang var det store sjanser for begge lag og tilfeldighetene gjorde at ingen scoret mål. Før pause var Lillestrøm nærmest scoring. Det må man innrømme. Det var to ulike måter å spille fotball på. Hver gang Lillestrøm fikk et frispark, om det så var på egen banehalvdel, ble den polet så høyt oppi lufta at selv måsan ble smånervøse. Til forskjell fra KBK som forsøkte å spille god fotball - og gjorde det i store perioder.

KBK med og uten radarparet Qaka/Bamba er en stor forskjell. Begge to viste innimellom hva de er gode for. 

Qaka styrte midtbanen som han pleier og spilte nærmest en prikkfri kamp. Bamba fikk vist at han er i form, men samarbeidet med Stokke var ikke optimalt.

Bjerkås var særdeles god offensiv og hadde et par skudd som var farlige i første omgang.  Dessuten var keeper McDermott som vanlig våken og god. Noen feberredninger holdt laget inne i kampen i 1.omgang. Midtstopper Ulvestad ruvet som en bauta. Denne gang mot et lag som sannsynligvis har spillere med en snitthøyde over 1,90.

20 minutter var spilt av 2. omgang da Liridon Kalludra kom gjennom på venstrekanten. Innlegget havnet til slutt hos Jonas Rønningen, som på elegant vist styrte den til høyre for keeper. Det er slik vi liker å se KBK. Vi trenger en Liri , en Sørli, en Qaka eller en Tor Erik torske som kan løpe rundt på kanten og legge inn baller. Kanskje kan man vinne kamper bare ved å krige slik Lillestrøm forsøker, men det er så mye morsommere når man får til litt five a side-fotball. Håper derfor at de tekniske spillerne får nok spilletid. Skal Stokke trives bedre, må han få flere innlegg.

Desverre holdt ikke ledelsen helt inn da Lillestrøm fem minutter før slutt snappet ballen foran den ellers så solide midtstopper Nikita Baranov. Han fikk en mulighet til å reparere skaden, men gjorde på et vis en dobbelfeil. Slikt blir man straffet for.

Summen av fotballopplevelsen på Kristiansund Stadion er tross poengtap, nok en gang en god opplevelse. Fortsetter laget å spille slik de gjorde i dag, vil de havne på øvre halvdel. Lillestrøm fikk merke hjemmepublikums entusiasme og slik må det fortsette. Snart har laget selvtillit nok til å ta poeng mot hvem soom helst. I dag var de fem minutter unna en fantastisk start på det første året i elitedivisjon. Etter 8 kamper får man konkludere med at det har vært en god start. 

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse