Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Aage G. Sivertsen
Artikkel
04 august 2017 23:00
Del på Facebook
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I kveld klokka 18.00. KBK-RBK på Lerkendal. 14 000 forhåndssolgte billetter. Over tusen Kristiansundere tar turen nordover. For en opplevelse.

Treningene de siste dagene har vært med god temperatur. Det luktet svidd et par ganger. Så godt som ingen er skadet. Sondre Sørli halter litt, men: Mido er på plass.

Det er dette KBK har jobbet for siden oppstarten. Da klubben ble stiftet i 2003, var målet å spille seg opp i elitedivisjon. Nå vil klubben få seg en opplevelse de sent vil glemme. Normalt sett er man ikke mentalt klar for et slikt møte. Hverken spillere eller ledere har særlig erfaring med så mange tilskuere og slikt oppstyr. Spørsmålet er om KBK benytter den ekstreme muligheten som ligger servert.

For en fotballuke vi går inn i. Først Rosenborg i kveld, så 4.runde i cupen mot Florø på onsdag. Og så er det et annet topplag som besøker Gressbanen neste søndag, nemlig Sarpsborg.

Her er min analyse av kveldens kamp:

  • RBK er, til tross for tabellplasseringen, litt ute og sykler. De var ett minutt fra å tape mot KBK for noen uker siden og de skapte ikke en målsjanse mot Celtic på onsdag. Slike opplevelser gir ikke selvtillit.
  • RBK fikk to hviledager før de møter KBK. Det er brutalt og en stor fordel for KBK.
  • Helland er fortsatt småskadet og uansett ikke i toppform. Jeg anser ham for å være blant Europas beste fotballspillere. Som Rekdal nevnte for et par år siden når Rosenborg hadde lekt seg mot Vålerenga: Helland har ikke noe på dette nivået å gjøre. Skulle det vise seg at han spiller, må Aasbak (som er kamerat med Helland) få gutten i elendig humør etter fem minutter.
  • 15.000-16.000 tilskuere vil påvirke spillere og ledere. KBKs håp er at Uglan vil gi sitt bidrag.
  • RBK-fansen er trofaste, men etter skuffelsen mot Celtic på onsdag; hvor trofast er de når baillsunneran kjem på besøk. Er ikke det en nedtur? Selvsagt er det en nedtur for RBK.
  • KBK har nok en gang nesten ingenting å tape fordi det er få som forventer poeng. I motsatt fall har RBK ganske mye å tape. Opplevelsen fra onsdag, kombinert med poengtap mot KBK på Lerkendal, er nesten katastrofe. Klart at det ligger i bakhodet både til trenere og spillere.
  • RBK vil sannsynligvis forandre laget ganske mye siden sist onsdag. Alt annet vil være rart.
  • KBK har med en joker. Det er Mido. Vi får håpe han stiller fra start. Om Bamba har funnet seg selv etter den junioraktige oppførselen han viste i privatkampen mot Molde får vi kanskje svar på mot RBK.

Uansett hvordan denne kampen ender: Radarparet Michelsen/Olsen er i ferd med å gjennomføre en liten bragd. Men bare hvis de fullfører det løpet de er inne i. Det som er prestert så langt i år, står det derimot respekt av. De andre som har vært trenere for KBK har ikke prestert noe i nærheten av det som har skjedd i år. Da teller jeg også med Geir Bakkes trenergjerning.  Forskjellen på elitedivisjon og Obosligaen er så stor at KBK kunne fort blitt en kasteball. Med de bittesmå ressursene klubben har, er det nesten utrolig at de har spilt jevnt med flere av topplagene. Mens KBK må mase seg til 1,2 millioner for kjøp av 5 spillere la Molde og Rosenborg inn et bud på vikings spiss – på litt over ti millioner. Da forstår man også hvorfor noen trenere har det tøffere enn andre.

La meg til slutt gi et lite tips til Michelsen. To av målene som Molde scoret i privatkampen var veldig avslørende. Det første og det tredje. Begge de to målene kom fordi ingen presset ballfører.

KBK må være ute av feriemodusen fra treningsoppholdet i Surnadal.

Herregud som vi gleder oss til høstsesongen!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Klippfiskadagan 2023
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø Nylig Frihet til å kunne velge bilen
Men hvorfor mener Frank Sve og Frp at bilistene ikke skal kunne ferdes når de vil, men måtte vente på ...
Terje Sundsbø 23 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
Møreaksen – Genial, og den eneste aktuelle fjordkryssingen. Knapt noe politisk parti har andre alternativer for fergefri fjordkryssing på sitt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Hans-Peter KaaresenMøreaksen ligger inne på 9. plass i utkastet til prioriteringer i NTP:https://www.nrk.no/vestland/statens-vegvesen-legg-fram-nye-vegprioriteringar-1.16410026.Hvilket vedtak er det du sikter til?
Hans-Peter Kaaresen 1 dager siden Prioritering av E136 Eksportveien
De som har vært i tvil, er ikke i tvil lenger, etter å ha lest dette innlegget.  De blir enda ...
Petter E. Olsen 1 dager siden En ny vår for kjernekraft?
Innlegget røper vel at den som skriver har lite greie på moderne kjernekraftverk og sitter fast i "atomkraft, det er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøJeg fikk ikke svar på mitt spørsmål... Så jeg gjentar det i håp om at du faktisk er voksen nok ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte