Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Aage G. Sivertsen
Artikkel
13 august 2017 15:00
Del på Facebook
Sondre Sørli. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix
Sondre Sørli. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke fred å få. I kveld kl 18.00 tipper jeg at 4000 tilskuere møter opp for å heie på KBK. De skal spille mot norges nest beste lag. Kanskje det beste. Det er ikke mange som tror at KBK kan vinne denne kampen, men det kan de.

Fordi KBK har en råsterk statistikk på hjemmebane. Dessuten har laget spilt jevnt selv mot de beste lagene i eliteserien på hjemmebane. 

Sist lagene møttes, ble KBK rundspilt. Sarpsborg har nok merket seg at KBK har lagt om spillestilen siden den gangen. Men det kan også bli den store forskjellen. De korte pasningene opp mot midtbanen og så tilbake til forsvaret, er nesten forduftet. Og takk for det. Det er nesten ingen lag i eliteserien som har kvaliteter med samme taktikk som Barcelona. Vålerenga greier det, men de sliter veldig med å skape sjanser. Selv Molde innser at kontringer og lynraske angrep er mye bedre enn å gå fremover skritt for skritt.

Med andre ord: her ligger KBKs mulighet mot Sarpsborg. Hvem som har ballen mest betyr absolutt ingenting. Den geniale taktiske kampen KBK hadde mot Vålerenga på hjemmebane, sitter i bakhodet. Hadde Bamba vært i normalt slag, ville KBK vunnet med minst to mål. Det ble 1-1. 

Det blir nok en gang spennende å se hvem som spiller fra start.

  • Pål Erik Ulvestad er ute med tre gule kort.
  • Kalludra var konge i siste kamp og stiller fra start, antar jeg.
  • Sørli har vært småskadet. Vil alltid være en joker. Bør være på plass fra start.
  • Coly er skadet hele tiden, men spiller forhåpentligvis.
  • Mendy eller Bamba? En psykologisk greie. Det er umulig å foreslå den ene fremfor den andre uten å kjenne spillernes psyke. Mendy er årets store positive overraskelse. Spørsmålet er hvordan man skal få ut potensialet til Bamba. 
  • Aasbak stiller fra start i hver kamp. Det vet også motstanderen. Publikum sitter med hjerte i halsen hver gang Aasbak "markerer" sin spiller på 15 meters avstand. Jeg foreslår at denne avstanden forkortes med 13-14 meter. Ole Olsen har spilt vingback i 25 år. Han vet hvor vanskelig det er å spille back om man ikke er helt "oppe" i markeringen. Michelsen har valgt å la ham spille fordi han - skyter livsfarlige frispark og har en venstrefot som elsker å være nest sist på ballen før det blir mål. Her er en melding til Aasbak: Du er en fantastisk offensiv spiller. Kan du være på tærne også  defensivt? 
  • Hopmark og Mido er visstnok begge usikre. Gir det rom for Røsand?

Heldigvis er fotball slik at man aldri vet sluttresultatet. Når jeg titter ut av vinduet, er jeg i tvil om det regner eller snør. Det liker jeg i slike kamper. Fordi sarpinger, sølendinger og østlendinger liker ikke hustrete vær. La dere merke til hva trener Alnes fortalte etter fantomløpet til Warholm: "Vi håper alltid det oppstår noe uventet, noe som de andre kan klage på. Vi klager aldri." Den dagen regnet det. "Det er som en god norsk sommerdag", fortalte Alnes. Det er slik man bør tenke skal det bli poeng.

Uglan har for tiden en formtopp. Vi vet hva det kan bety for spillerne på gressmatta. Mot Florø hadde vi en godbit også senere på kvelden, nemlig Karsten Warholm. I kveld lukter det gull enda en gang. Filip Ingebrigtsen løper klokka 21.30. Sport er gøy.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 4 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 23 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmålene du får. Er ikke det litt pinlig å representere Naturvernforbundet på en ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse