Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
01 september 2017 13:14
Del på Facebook
Stortinget, Oslo. Foto: Steinar Melby
Stortinget, Oslo. Foto: Steinar Melby
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjennomsnittet av de nasjonale meningsmålingene i august gir flertall med 88 mandater til Ap, SV, Sp, MDG og Rødt, og 81 mandater til Høyre, Frp, Venstre og KrF. Beregningene er foretatt av Poll of polls på bakgrunn av 23 målinger i august.

  • Aps trend er fallende, ned fra 36-tallet rundt årsskiftet. Gjennomsnittet av de seks målingene som er publisert den siste uken er 27 prosent, mot et snitt på 27,9 prosent hele august sett under ett. Det gir 50 stortingsmandater, mot 55 denne perioden.
  • Høyre har ligget stabilt på eller like under 23,5 prosent siden årsskiftet. Etter en kort nedtur til 22 prosent i juli er ukesnittet for Høyre 23,9 prosent eller 23,8 prosent for august under ett. Det gir 42 mandater, ned 6 fra valget i 2013.
  • Frp har ligget like under 13,5 prosent siden i mai, men tendensen er at partiet styrker sin oppslutning. Snittet nå er 15,2 eller 14,5 prosent august sett under ett. Det gir partiet 28 mandater, mot 29 i 2013.
  • SV er inne i sin tiende måned på rad over sperregrensen på 4 prosent. Snittet er i øyeblikket på 5,9 prosent eller 5,6 prosent august sett under ett. Partiet ligger i øyeblikket an til å få 10 mandater, 3 mer enn for fire år siden.
  • Sp klatret raskt fra et nivå rundt 7 prosent rundt årsskiftet til 12-tallet i april. Noe ned de siste to månedene til 10,3 i øyeblikket eller 10,7 prosent i august. Det skulle gi 19 mandater, nær en dobling fra 2013 da 10 representanter ble valgt inn.
  • KrF har hatt et snitt litt under eller like over 5 prosent i hele denne perioden. Snittet nå på 5,1 eller 4,8 prosent august sett under ett. Partiet ligger an til å miste ett av sine 10 mandater.
  • Venstre sank under sperregrensen på 4 prosent for første gang i denne perioden i februar i år. Er nå opp fra bunn-nivå på 3,2 i mai til et snitt på 3,7 eller 3,6 prosent august sett under ett. Det gir kun 2 stortingsrepresentanter, mot dagens 9.
  • MDG brøt så vidt sperregrensen i juli, men er nå på 4,1 prosent eller 4 prosent august sett under ett. Det er om lag 1 prosentpoeng over normalnivåene MDG har ligget på gjennom perioden. Partiet vil kunne sikre 7 mandater, mot 1 i dag.
  • Rødt ser ut til å være i medvind fra normalnivåer rundt 2-tallet, til et snitt på 3,2 prosent eller 3 prosent august sett under ett. Det vil gi 2 mandater til partiet, som ikke er representert på Stortinget i dag.

(Kilde: Poll of polls, NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Hans-Peter Kaaresen 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 22 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse