Vålerenga Sjakklubb.

Denne gjengen, Vålerenga Sjakklubb, ønsker å bli Norgesmestre. Ingenting er tilfeldig. En halvtime før første runde hadde undertegnede en pep-talk med spillerne der halvparten av dem tilhører verdenstoppen. Ved siden meg sitter Tor Fredrik Kaasen. Han er 15 år og er en av Norges største sjakktalenter. Gutten flyttet fra Tromsø til Oslo og har Egeveny Romanov som profesjonell sjakktrener. Romanov var sekundant for det norske OL-landslaget hvor blant annet Magnus Carlsen deltok. 

Ved siden av ham sitter Aryan Tari. Kanskje den nye Magnus Carlsen. Han er blant verdens beste juniorspillere og er profesjonell fra a til å. Til høyre for ham har vi Kristian Stuvik Holm. Han ble Norgesmester for lag allerede som 14-åring for Kristiansund og er blitt bedre og bedre, selv om han tar studerer på BI. 

I hjørnet sitter Johan Sebastian Christiansen. Gutten som er 19 år. Christiansen spiller sjakk på heltid og er inne blant topp 100 i verden som lynsjakkspiller. En uhyre spennede sjakkspiller. Til høyre for ham sitter Romanov. Han sørget i realiteten for at Kristiansund ble Norgesmester for første gang i 2011. Russeren er kvalifisert for en av de gjeveste prestisjeturneringene som finnes. Blant spillere som Kramnik og Karjakin(som var Carlsens VM-utfordrer i 2016) skal han forsøke å bli russisk mester i desember.

Saken fortsetter under annonsen

Til høyre på bildet er Kristiansunderen Brede Kvisvik. Han hadde en kometkarriere for noen år siden. Kvisvik ble Norgesmester for lag i 2011 og presterte å bli Norgesmester også i lynsjakk året etterpå. Kvisvik er mest kjent som Magnus Carlsens lege. Det lukter alltid gull når Kvisvik er med på tur. Nå er han på hjemmebane.

I første runde vant disse guttene lett 4–0 over et lag fra Kristiansund. I dag står tre tøffe oppgjør for tur. Det som kan bli avgjørende er at Vålerenga har 6 relativt unge spillere. De er skrubbsultne og alt annet enn gull vil være nederlag. Men de får konkurranse særlig av SK 1911 som har et jevnt og godt lag med Frode Urkedal på førstebord. Han har tidligere vunnet mot Romanov og her er det motivajson som kan avgjøre resultatet. Vålerenga er ratingfavoritter på alle bord, men som i fotball skal matchene først spilles. Som en kjent krigfører sa under 2. verdenskrig: Slapper man av et sekund, står man med den ene foten i kvikksand. 

Det hele blir avgjort på søndag hvor de beste lagene møtes. Vålerenga, SK 1911 og kanskje OSS (Oslo), kan alle kjempe om medaljer. Skulle et lag utenom disse kjempe om medaljer vil det være mer enn en bombe. Å være motivator for en slik spillergruppe er en sann glede. Før hver match samles guttene til en kort prat. På lørdagskveld er det baccalaosamling og sosialt samvær. Her utelates ikke noe til tilfeldighetene. Skulle laget ta gull er det med spillere som utgjorde grunnstammen i det gamle laget fra Kristiansund. Det lover bra, men snubler man, er det game over.

I dagens første runde vant Vålerenga 4-0. Eirik Viken Kalset holdt Romanov veldig lenge, men ble stresset og valgte feil retning for sin dronning. Da ble det lett for russeren. OSS og SK 1911 møttes allerede denne runden og det endte uavgjort med to seire og to remiser. Unggutten Sebastian Mihailov spilte glimrende sjakk og vant mot solide Frode Urkedal. Andreas Moen gikk ned mot Frode Elsness etter å ha undervurdert svakheten i sin egen kongestilling.

Det nærmere seg. Runde tre starter allerede 13.30, en halvtime etter at forrige runde var ferdig. Her skal man ha god fysikk for å henge med. 

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format, tilknyttede artikler og med kinoprogrammet i Kristiansund i tillegg.

Relevant innhold

Annonse