Selv om ikke Christian Michelsen vil innrømme det, er kveldens kamp særdeles viktig. Foto: Aage G. Sivertsen

Ålesund Fotballklubb fortsetter å tape, tape og tape. Bybrannen som var i 1904 ser ikke ut til å ta slutt. Dette smerter de oransje. I kveld klokka 18.00 møter de en lillebror fra Kristiansund. Taper Ålesund denne kampen, er de mentalt utslitt. 

Skjønt det er de allerede. For når en av ryggradene blant spillerne, Bjørn Helge Riise, valgte å bli tatt av banen etter 1.omgang mot Vålerenga, da forstår man at det står ille til. Dessuten har de et brutalt program i de siste fire kampene. De skal møte Lillestrøm, Rosenborg, Sarpsborg og Strømsgodset. Derfor er denne kampen "to be or not to be" for Ålesund.

Selv om ikke Christian Michelsen vil innrømme det, er kveldens kamp særdeles viktig. Seier kan rett og slett bety at laget har sikret seg kontrakt i divisjonen. Sannsynligvis trenger man et par poeng til, men hvis Ålesund/Tromsø og Sogndal fortsetter i dårlig spor, kan 32-33 poeng være nok. Du snakker meg om spenning.

Saken fortsetter under annonsen

Hvem spiller høyreback på KBK? Blir det Baranov som overtar for Coly?Spiller Bamba eller Mendy? Vil Aasbak revansjere seg fra vårkampen? Skal KBK presse et frustrert Ålesundlag høyt eller skal de bruke Bambas fart og kjøre kontringer? Eller skal man gjøre begge deler, presse høyt av og til? Som man forstår: Michelsen må tenke taktisk og finne den gode følelsen. 

Mitt tips denne gangen er å løpe cirka dobbelt så mye som i siste kamp. Istedenfor at Ålesund får spille på seg selvtillit, slik som Viking gjorde, ved at man lot være å presse dem før ballen var passert midtbanen, bør Ålesund få lov å fortsette sin frustrasjon.

Vi holder pusten.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format, tilknyttede artikler og med kinoprogrammet i Kristiansund i tillegg.

Relevant innhold

Annonse