Torgil Gjertsen. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

Ålesund–KBK 1–1.

Det var vinn eller forsvinn for Ålesund i kveld. KBK satset offensivt og stilte både med Bamba og Diop fra start. På papiret virket KBKs lag både råsterkt og spennende. Et stort spørsmålstegn var det at Michelsen lot Henrik Gjesdal spille midtstopper. Coly fikk rødt kort i sist kamp og måtte stå over.

Det var KBK som tok tak i kampen de første ti minuttene. Men i løpet av de første 25 minuttene hadde begge lag bare en stor sjanse – hvor det i begge tilfeller ble blåst for offside. I det 31. minutt fikk Ålesund en kjempesjanse da Gjesdal var for sen til å komme seg ut av eget felt. Det som alle trodde var offside, var det ikke, men heldigvis greide ikke Ålesund å utnytte fadesen. Dan Ulvestad reddet oss.

I det 37 minutt kjører Bamba en tunell, spiller til Diop. Bamba får ballen tilbake innenfor 16-meteren, men treffer ikke skikkelig. En kjempesjanse. Fire minutter etterpå var det Ålesund som var centimetre fra å score på en headding.

Men den aller største sjansen i første omgang kom ett minutt før pause. Da var det et herlig hælspark av Pål Erik Ulvestad som gikk til Torgil Gjertsen. Han sendte en ferdigscoret innlegg til Bamba, 6-7 meter fra mål var det nesten komisk å se på. Istedenfor å skyve ballen i mål, kaster Bamba seg ned og bommer på ballen.

Det var en jevn førsteomgang. Kjetil Rekdal mente at Kristiansund var et lite hakk bedre. Det var derimot ikke noen stor omgang av bortelaget. Gjertsen var ikke venn med ballen og Diop kom heller ikke helt til sin rett. Det positive var aggressiviteten i forsvar og særlig på venstresiden, hvor Aasbak var særdeles våken og god.

”2.omgang startet nitrist. Først etter et kvarters tid fikk vi se en lekker detalj av Diop, som vippet ballen videre til Gjertsen. Han dro seg fri og skjøt fra 20 meter, 30 centimetre utenfor.

3 minutter etterpå skjøt Bamba på akkurat samme sted, 40 centimetre utenfor. Men i den gode KBK-perioden får Diop sitt andre gule – og dermed rødt. KBK må nok en gang spille med ti mann, de siste 23 minuttene.

Noen minutter etterpå blir Stokke byttet ut med en løpssterke Jonas Rønningen. Et smart bytte. Etter et visst Ålesundpress er det utrolig nok KBK som scorer mål. Gjertsen får dra seg innover fra sin venstreside, i kjent stil. Han skyter fra cirka 20 meter og den ellers gode Ålesundkeeperen får ikke tak i ballen. Den går via keeper og i mål. Det koker ikke bare blant KBK-supporterne i Ålesund. Her hvor jeg sitter, på Christian Bar, tar det helt av. Ålesund får noen enorme muligheter på slutten. 30 sekunder før slutt prestere KBK – to mot en, uten keeper å ikke score.

Noen sekunder etterpå er ikke KBK kyniske, men forsøker å spille igjennom til Mendy. Amatørmessig om jeg må si det. Man burde selvsagt bare beholdt ballen i laget de siste sekundene. For en tabbe. 5 sekunder før slutt får Ålesund utlignet. Dermed ble det 1-1.

Ett poeng er mye bedre enn null. Dette kunne vært døden for Ålesund. De begraves sannsynligvis likevel. Nå må KBK ta noen poeng til på de siste fire kampene. Kanskje ikke mer enn tre, kanskje bare to. Men 30 poeng er ikke nok.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format, tilknyttede artikler og med kinoprogrammet i Kristiansund i tillegg.

Relevant innhold

Annonse