OVERBELASTET: Rundkjøringen ved AMFI Futura i Kristiansund er overbelastet. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO

For noen dager siden opplevde jeg at det tok mer enn 30 minutter å kjøre fra Rensvikkrysset til rundkjøringa på Løkkemyra.  Det var ingen ulykke eller andre hendelser, det var ikke noe veiarbeid i Flyplasskrysset. Men likevel sneglet køa seg i gangfart inn mot byen. Problemet var simpelthen at det var for mange biler som samtidig skulle gjennom rundkjøringa på Løkkemyra.

Mange reaksjoner

Per Helge Pedersen, fast spaltistPer Helge Pedersen, fast spaltistPå Facebook har det kommet mange kommentarer. Noen mener at folk i Kristiansund og på Nordmøre ikke kan kjøre i rundkjøringer. Noen mener at mange ikke kjenner reglene for å kjøre i slike rundkjøringer. Andre mener at noen frekke bilister kjører alt for fort og dermed skremmer andre.

Rundkjøringa fungerer ikke

Hovedproblemet er at rundkjøringa på Løkkemyra faktisk er for liten. Det skulle ha vært flere felt og det er noen åpenbare problemer med påkjørings- og avkjøringsfelt. Her må folk med vett og forstand på trafikkavvikling trekkes med for å komme med forslag til utbedringer. Og så må det skaffes penger.

Selvsagt har det betydning at Flyplassveien er stengt og all trafikk til og fra flyplassen og til de store kjøpesentrene ved flyplassen nå sluses gjennom rundkjøringa på Lokkemyra.

Ved flyplasskrysset kommer det en ny rundkjøring. Jeg håper at veivesenet har dimensjonert denne slik at den tåler en stadig økende trafikk.

Politikerne må på banen

Politikerne i Kristiansund har i 30 år vegret seg for å ta tak i det problemet innfartsveien representerer. Det er flaskehalser så det holder. For noen år siden kunne vi fått en fremtidsrettet  løsning, men den gang som nå var motstanden mot bompenger veldig stor. Og et lite flertall i bystyret stanset bygging. Bompengesatsene vi snakket om den gang var bagatellmessige i forhold til det vi snakker om i mange byer i dag. Og hadde vi tatt grep ville dette vært nedbetalt for lengst.

Døden for Kristiansund

Saken er at vi ikke kan utsette dette med innfartsvei til Kristiansund i all evighet. Gjør vi det vil vi en dag oppleve at trafikken bare blir stående. Det som skjedde forleden dag kan fort bli hverdagen. Da er det mange som ikke orker å kjøre til og fra byen. De snur og kjører hjem. Det vil være døden for en by som Kristiansund.

Nå er det viktig at politikerne manner seg opp – og at de får et godt og konstruktivt samarbeid med Statens vegvesen slik at de i felleskap kan finne frem til de beste løsningene. Det trenger ikke å være noen mammututbygging.  Men vi må starte et sted.

Alle vet at det blir kostbart både for den enkelte bilist, for bedriftene og samfunnet når flere biler blir stående i kø i timesvis. Og den store taperen blir Kristiansund by.

Nå lages det bypakker rundt om i hele Norge. For å få statlige penger ligger det bompenger i disse pakkene. Det kommer vi ikke utenom. Vi kan diskutere til vi blir blå – men godtar vi ikke  bompenger, skjer det heller ingen ting. Da er katastrofen et faktum.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format, tilknyttede artikler og med kinoprogrammet i Kristiansund i tillegg.

Relevant innhold

Annonse