Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
12 oktober 2018 12:55
Del på Facebook
Lisbeth Berg-Hansen, styreleder i Kruse Larsen, har vært involvert i en sak hvor Kruse Larsen har blitt gjenstand for til dels sterk kritikk og kritiske spørsmål fra et medlem i Kristiansund og Nordmøre Næringsforum. Denne kritikken motsies av Kruse Larsen i en artikkel i TK, hvor Kruse Larsen sier de trekker seg fra alt samarbeid med KNN på grunn av det de kaller for en grunnløs vendetta mot selskapet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Lisbeth Berg-Hansen, styreleder i Kruse Larsen, har vært involvert i en sak hvor Kruse Larsen har blitt gjenstand for til dels sterk kritikk og kritiske spørsmål fra et medlem i Kristiansund og Nordmøre Næringsforum. Denne kritikken motsies av Kruse Larsen i en artikkel i TK, hvor Kruse Larsen sier de trekker seg fra alt samarbeid med KNN på grunn av det de kaller for en grunnløs vendetta mot selskapet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I det siste har det sirkulert en e-posttråd med kommunikasjon mellom Bjørnar Brattøy, selvstendig næringsdrivende og Kristiansund og Nordmøre Næringsforum (KNN), KNNs styreleder og kommunikasjonsbyrået Kruse Larsen ved styreleder Lisbeth Berg-Hansen. I en artikkel i Tidens Krav (TK) den  9. oktober 2018, melder Lisbeth-Berg Hansen at de umiddelbart trer ut av alt samarbeid med KNN på grunn av det som oppfattes som en grunnløs vendetta.

Uten å ta stilling til sakens innhold refererer vi det som har skjedd i saken.

Det startet med en e-post som Bjørnar Brattøy sendte til KNN med kopi til det som ser ut å være foreningens medlemmer. Det er en e-post som blant annet inneholder kraftig kritikk og spørsmål til KNN, dets organisering, og kommunikasjonsbyrået Kruse Larsens involvering i selskapets nettverk.

Etter kort tid kommer styreleder Johan Aas i KNN med et tilsvar til dette. Dette svarer Bjørnar Brattøy på. Begge disse responsene har fremdeles kopi til alle medlemmene.

Etter dette kommer Lisbeth Berg-Hansen, styreleder i Kruse Larsen med et tilsvar i samme tråd, fremdeles med kopi til KNNs medlemmer. Dette svaret ser ikke ut til å ha Bjørnar Brattøy som mottaker. Det er adressert til KNN og KNNs medlemmer. Brattøy kommer med et nytt tilsvar, etter å ha blitt kjent med inn holdet i Kruse Larsens forrige tilsvar adressert til KNN, Kruse Larsen og KNNs medlemmer.

Deretter kommer saken opp i TK, https://www.tk.no/nyheter/kristiansund/knn/kruse-larsen-trekker-seg-fra-knn/s/5-51-538877, hvor det kommer frem at Kruse Larsen trekker seg fra avtalene de har med KNN etter det de mener er feilaktige påstander om eget selskap, KNN og flere medlemsbedrifter.

I kommentarfeltet på artikkelen forsvarer ansvarlig redaktør og daglig leder i Tidens Krav, Ole Knut Alnæs, deres vinkling av saken slik:
«Vi er klar over at denne saken er komplisert å forstå. Som vi skriver øverst i saken så dreier innsigelsene seg om kameraderi, store pengestrømmer og en «indre forening». Ingen av påstandene er dokumentert eller har vært mulig å få bekreftet. Derfor har vi valgt å ikke videreformidle informasjon vi mener er feil. Hvis det finnes dokumentasjon så ser vi gjerne på saken på nytt.»

Vi viser igjen til saken på TK for flere kommentarer i kommentarfeltet på forannevnte artikkel.

Brattøy skriver på en offentlig side på nett at han hverken fikk forelagt uttalelsene fra Kruse Larsen av TK før de ble lagt ut, eller har hørt fra avisen i ettertid. Han skriver at han ikke har tillit til TK lengre og velger å legge ut sitt tilsvar et sted hvor han kan kontrollere innholdet. https://drive.google.com/drive/folders/1C34JGOqRbjfdq-jRvno3AHZzmGd1pYKl?usp=sharing

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Espen Heitmann 1 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 23 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmålene du får. Er ikke det litt pinlig å representere Naturvernforbundet på en ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu er i det filosofiske hjørnet i dag. Du får ta deg ei misjonsferd, sville for sville,  og sjå kor ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse