Annonse

01 Vestraatt ved Seivika 3011 2018 TH 03Den nye hybridferjen «Austrått» trafikkerer nå sambandet Edøya-Sandvika. Her er søsterskipet «Vestrått» fotografert ved Seivika for noen dagen siden. (Foto: Terje Holm)

Fjord1 har vunnet mange kontrakter og har blitt en ledende aktør innen det grønne skiftet for ferjeflåten i Norge. Fra Havyard verft er det nettopp overlevert to nye hybridferjer, «Austrått» og «Vestrått», som skal settes inn i sambandet Brekstad-Valset fra 1. januar 2019.

Fjord1 ansatte fra Kristiansund, som har vært med på byggingen og utprøvingen av disse, har hentet begge ferjene til Kristiansund for videre opplæring av mannskapene på Brekstad-Valset. Den ene av ferjene, «Austrått», er nå satt inn som avløsningsferje i Smølasambandet mens «Edøyfjord» er på verkstedopphold. De nye hybridferjene skal primært bruke batteridrift, men har også moderne lavutslipp dieselmotorer som en backup.

Fjord1 vant tidligere i år anbudet til Nordmørspakken for perioden 2020-2030. Her skal det bygges hele fem nye hybridferjer. Dette blir tidenes løft innen ferjetrafikken på Nordmøre. For Smølasambandet bygges det nå to ferjer som er ganske lik «Austrått» og «Vestrått», men som får gjenlukkede baugporter. Begge ferjene får også en stor panorama utsiktsalong med selvbetjent kiosk.

02 Austraatt Alf Mange Langholm 2411 2018 THKaptein Alf Magne Langholm i rorhuset på «Austrått» med betjeningen av det topp moderne hybridsystemet. Her kan man velge ren batteridrift, dieseldrift eller en kombinasjon av begge. (Foto: Terje Holm)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse