Annonse
Annonse
Kinoreklamen økte med hele 28 prosent i fjor. Her fra premieren på "Skjelvet" på Colosseum kino i Oslo. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Kinoreklamen økte med hele 28 prosent i fjor. Her fra premieren på "Skjelvet" på Colosseum kino i Oslo. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Det ble formidlet reklame for 9,77 milliarder kroner gjennom norske mediebyråer i fjor. Det er en økning på 0,3 prosent fra det foregående året.

Størst var økningen på internett, hvor tallet økte med 8,4 prosent, fra 3,2 milliarder kroner i 2017 til 3,5 milliarder kroner i 2018. Spesielt videoreklame og reklame gjennom sosiale medier går kraftig fram.

– Video vokser med 19 prosent i 2018, mens sosiale medier øker med 17,9 prosent fra 2017 til 2018. Det er tydelig at den sterke veksttakten til de to internett-kategoriene fremdeles er høy. Video og levende bilder har økt markant gjennom flere år, sier daglig leder Merete Mandt Larsen i Mediebyråforeningen.

Samtidig fortsetter fallet for dags- og ukepressen. Også TV-reklamen faller, med 4,5 prosent.

– TV har tapt mye seertid – og spesielt i de mest reklame-attraktive målgruppene. TV samler ikke folket på samme måte som det gjorde tidligere, selv om det fremdeles er et stort og attraktivt medium for annonsører og seere, sier Larsen.

Kinoreklame opplevde den største fremgangen i løpet av fjoråret og økte med hele 28,1 prosent.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte