Det er klart etter et styrevedtak gjort i Helse Møre og Romsdal torsdag.
Styret vedtok å gå for scenario 3, som betyr mulige kutt i areal.
– Vi fikk i fjor en beredskapsanalyse som viser de optimale plasseringene for å nå flest mulig innbyggere innen nasjonale anbefalinger for responstider. Den viser at det optimale punktet for ambulansen ikke er ved SNR, men på Batnfjordsøra, der stasjonen ligger i dag. Der vil vi nå flest på kortest tid, sier Kjersti Bergjord, Klinikk for akuttbehandling til rbnett (krever innlogging).
På spørsmål om dette svekker SNR, svarer Bergjord. – Nei, det er en bedre løsning for befolkningen i opptaksområdet. Det er faglige grunner til at vi gjør dette, og samfunnsoppdraget om å nå flest på kortest tid.
33 ambulansestasjoner
Fylket har 33 ambulansestasjoner. Disse er utstyrt med 43 vanlige ambulansebiler, to biler med plass til to bårer, 11 reservebiler og fem ambulansebåter.
– De ulike kommunene dekkes ikke bare av ambulanser fra nærmeste stasjon, men av den som til enhver tid er nærmest. Vi styrer ambulanseflåten fra operasjonssentralen i AMK., sier Bergjord.
SNR krympes med 1.500 kvadratmeter
– Det er mulig, men jeg vil ikke være konkret før vi vet mer. I beste fall kan det være at andre tiltak kan gjøres i stedet, eller at arealreduksjonen blir mindre enn dette, sier Johan Arnt Vatnan, konstituert leder i Sykehusbygg sitt prosjektstyre for SNR.
– Når vi nå skal få inn entreprenørene tidlig, blir kostnader konkretisert tidlig og gir grunnlag for bedre beslutninger, sier Vatnan.