Annonse

Rotlaus Rotlaus

Også i Storbritannia vokser skepsisen til å la kinesiske Huawei bygge viktig teknologisk infrastruktur. Illustrasjonsfoto: Andy Wong / AP / NTB scanpix
Også i Storbritannia vokser skepsisen til å la kinesiske Huawei bygge viktig teknologisk infrastruktur. Illustrasjonsfoto: Andy Wong / AP / NTB scanpix

Storbritannia foreslår å innføre en lov som gjør at kinesiske selskaper, som Huawei, ikke lov til å bygge «sensitive statlige prosjekter», ifølge The Sun.

Den kinesiske IT-giganten Huawei er ett av en håndfull selskaper som har utviklet den neste generasjonen mobilnett, kjent om 5G. Men en rekke britiske ministre frykter at Huaweis innflytelse på kritisk infrastruktur kan gå på bekostning av den nasjonale sikkerheten, skriver The Sun.

Regjeringen ønsker derfor å fremme et lovforslag i Parlamentet om å forby alle kinesiske selskaper, som Huawei, å bygge ut «viktige strategiske» teknologiske prosjekter i framtiden, får avisen opplyst fra kilder i den britiske regjeringen.

– Vi har et valg om vi skal ha teknologisk samarbeid med USA eller med Kina. Det går ikke an å ha det med begge, sier en høyt plassert kilde i den britiske regjeringen.

Huawei har blitt anklaget for å være en forlenget arm for kinesisk etterretning. Også her til lands har selskapet vært et tema. Da Politiets sikkerhetstjeneste (PST) la fram sin åpne trusselvurdering mandag, advarte PST-sjef Benedicte Bjørndal mot Huawei. PST har tidligere sagt at det er problematisk dersom 5G-nettet i Norge blir bygget ut av dem.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte