Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
15 mars 2019 19:31
Del på Facebook
Frps Bård Hoksrud kaller Høyres forslag om å forby salg av bensin- og dieselbilder fra 2025 som ren symbolpolitikk som kun evner å irritere folk. Forslaget er det mest radikale klimaforslaget som Høyres landsmøte skal ta stilling til i løpet av helgen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Frps Bård Hoksrud kaller Høyres forslag om å forby salg av bensin- og dieselbilder fra 2025 som ren symbolpolitikk som kun evner å irritere folk. Forslaget er det mest radikale klimaforslaget som Høyres landsmøte skal ta stilling til i løpet av helgen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høyre-landsmøtet i helgen vil få et forslag på bordet om å forby nybilsalg av bensin- og dieselbiler fra 2025. Frp reagerer kraftig på forslaget.

Høyres miljøpolitiske talsperson på Stortinget, Stefan Heggelund, har fremmet en rekke konkrete forslag til klimaresolusjon på Høyres landsmøte, som begynte fredag.

VG torsdag lanserte han det kanskje mest ytterliggående forslaget om å fra 2025 kun tillate salg av nye biler som er nullutslippsbiler. Med andre ord kroken på døra for salg av nye bensin- og dieselbiler.

– Skal vi klare 1,5-gradersmålet har vi kun elleve år på oss. Derfor fremmer vi tiltak som vi vet virker og som vil utgjøre en forskjell, sier Heggelund.

Les også: Ny Tesla-SUV i salg om to år

Bård Hoksrud, som sitter i Fremskrittspartiets bilpolitiske utvalg og i finanskomiteen på Stortinget, reagerer kraftig på forslaget.

– For Frp vil det være uaktuelt å være med på å forby salg av nye bensin- og dieselbiler om seks år. Dette lukter Tesla-Høyre lang vei, jeg kan umulig se for meg at de distriktspolitiske kreftene i Høyre vil stille seg bak dette, sier Hoksrud i en uttalelse til NTB.

Han peker på at Norge kun utgjør 0,2 prosent av verdens nybilmarked og kaller forslaget for ren symbolikk som kun evner å irritere folk.

– Det har vært en rivende teknologiutvikling for bensin- og dieselbiler de siste årene. CO2-utslippene har falt kraftig de siste årene. Faktisk hadde vi sannsynligvis nådd 2030-utslippsmålene våre kun gjennom salg av bensin- og dieselbiler, hevder han.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Terje Sundsbø 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmålene du får. Er ikke det litt pinlig å representere Naturvernforbundet på en ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu er i det filosofiske hjørnet i dag. Du får ta deg ei misjonsferd, sville for sville,  og sjå kor ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrBurde ikke heller du alliere deg med Frank Sve (Frp)? I følge Hans-Peter Kaaresen blir jo Frank Sve (Frp) den ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse