Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
16 mars 2019 23:00
Del på Facebook
Frp-leder og finansminister Siv Jensen sa i sin tale til partiets landsstyremøte lørdag at hun har null sympati med den norske kvinnen som ønsker å komme hjem fra Syria sammen med sine to unge barn. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Frp-leder og finansminister Siv Jensen sa i sin tale til partiets landsstyremøte lørdag at hun har null sympati med den norske kvinnen som ønsker å komme hjem fra Syria sammen med sine to unge barn. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra talerstolen på Frps landsstyremøte tordnet Siv Jensen mot en norsk kvinne i Syria som ønsker å reise hjem til Norge med sine barn.

NRKs nyhetssending hadde tirsdag et innslag med en norsk kvinne som befinner seg i flyktningleiren al-Hol øst i Syria. Hun ønsker seg hjem til Norge sammen med sine to unge barn, som begge er syke.

Hun sier hun angrer på at hun ble med den norske IS-krigeren Bastian Vasquez, som døde i 2015, til Syria, og hevder hun ble tatt inn i Syria mot sin vilje og at hun bare var mor og hushjelp i terrorgruppa IS.

Frp-lederen mener det er betenkelig at denne kvinnen og andre i lignende situasjoner nå vil tilbake til Norge.

– Nå ser vi at terroristene angrer og vil tilbake til Norge og det samfunnet de faktisk hater, sa Jensen fra talerstolen.

Talte direkte til kvinnen

Så henvendte hun seg direkte til kvinnen:

– Jeg vil du skal vite at jeg har ingen sympati med deg, du har valgt dette selv, du har giftet deg med flere ektemenn, du har satt to uskyldige barn til verden i IS sitt kalifat.

Hun la til at det ikke er statens og skattebetalernes ansvar å få hentet henne hjem.

– Jeg mener vi ikke skal løfte en finger for å få deg tilbake til Norge, sa Frp-lederen til applaus fra de frammøte.

Hun påpeker videre at norske statsborgere ikke kan nektes adgang til Norge, men understreker at de som har støttet IS ikke er velkomne i hennes øyne.

– Dere skal vite det at dere får ingen velkomst i Norge. Dere blir pågrepet, etterforsket og dersom dere har vært medlem i IS og hjulpet verdens verste terrorregime – så skal dere i fengsel og barna deres blir tatt hånd om av barnevernet, sier hun.

Ingen henvendelse til UD

Statssekretær Jens Frølich Holte (H) i Utenriksdepartementet sier det er en veldig krevende situasjon. Flere europeiske land er i samme situasjon, og Norge samarbeider med dem om hvordan dette skal håndteres på best mulig måte.

– Vi er forpliktet til å ta imot norske borgere som vil til Norge. Hvis man vil ha hjelp og konsulær bistand, så må man ta kontakt med utenrikstjenesten, har han uttalt til NRK.

Utenriksdepartementet opplyser til NTB lørdag at det fortsatt ikke er blitt mottatt noen henvendelse om konsulær bistand fra kvinnen.

Så langt har Russland tatt tilbake barn i samme situasjon og plassert dem hos familiemedlemmer eller fosterhjem, mens Frankrike, Belgia og Storbritannia har kviet seg for å hente dem hjem.

– Barnas situasjon er bekymringsfull. Det er mange europeiske land som er i samme situasjon som Norge, og vi er i tett dialog med disse landene, sier Frølich Holte til NTB.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 11 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 21 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse