Annonse
Annonse
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Når utvidelsen av Futura åpner 5. september 2019 fremstår Futura som et helt nytt senter for handel. Det blir flere nyetableringer på senteret i forbindelse med utvidelsen og mange hadde håpet at det skulle bli et vinmonopol på Futura.

Vi vet at det blant befolkningen er et ønske om et vinmonopol på Løkkemyra. Det er flere meninger om saken. Debatten i sosiale medier har gått i at noen mener vinmonopolet bør ligge i sentrum for å beholde handel der. Andre mener et vinmonopol fint kan ligge på Løkkemyra og at det kan være pol både i sentrum og på Løkkemyra.

Mulig region-pol

Vinmonopolet sier at etablering av et pol i Løkkemyra-området kan forsvares.

– Futura og hele Løkkemyra-området er i dag et handelssenter som er interessant for oss, vi ser at det er mye handel i området og at vi kan forsvare en etablering av et regions-pol med et nedslagsfelt utenfor kommunegrensen, sier Jens Nordahl, kommunikasjonssjef i Vinmonopolet til KSU.NO.

– Når det er sagt, så følger vi utviklingen tett på handelsområdet som Futura er en del av og vi tar gjerne kontakt med Kristiansund kommune om et mulig pol, fortsetter Nordahl.

Med et regions-pol betyr det at det vil være et bredere vareutvalg å tilby kundene. Futura alene hadde 1,3 millioner besøkende og en omsetning på 420 millioner kroner i 2018. I tillegg kommer resten av Løkkemyra med sine handelsområder, og tiltrekningskraften dette området vil ha på omlandet vil føre til økt handel og vil således være med på å styrke Kristiansund som handelsregion for Nordmøre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utvider

Arbeidet med å utvide Futura har pågått siden 2018 og når utvidelsen er ferdig vil arealet øke fra 23.000 kvadratmeter til 37.000 kvadratmeter. Med utvidelsen blir det økt handel og flere tilbud til kundene. Målet er å øke omsetning fra 420 millioner til 710 millioner kroner.

Antall butikker økes fra 43 til 55 og senteret vil få 130 nye gratis parkeringsplasser.

Ikke utsalg i 2019

Løpet for et mulig vinmonopol på Løkkemyra er kjørt for 2019. Vinmonopolet avgjør i november hvert år hvor de ønsker å etablere pol-utsalg. Neste runde for et slik valg er i november 2019. Da vedtar man steder for etablering og hvor mange pol man ønsker å etablere i 2020.

Kristiansund kommune har ikke svart på vår henvendelse i denne saken.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte