Annonse

Rotlaus Rotlaus

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Når utvidelsen av Futura åpner 5. september 2019 fremstår Futura som et helt nytt senter for handel. Det blir flere ny-etableringer på senteret i forbindelse med utvidelsen og mange hadde håpet at det skulle bli et vinmonopol på Futura, men slik blir det ikke.

Vi vet at det blant befolkningen er et ønske om et vinmonopol på Løkkemyra. Det er flere meninger om saken. Debatten i sosiale medier har gått i at noen mener vinmonopolet bør ligge i sentrum for å beholde handel der. Andre mener et vinmonopol fint kan ligge på Løkkemyra og at det kan være pol både i sentrum og på Løkkemyra.

Mulig region-pol

Vinmonopolet sier at etablering av et pol på Løkkemyra-området kan forsvares.

– Futura og hele Løkkemyra-området er i dag et handelssenter som er interessant for oss, vi ser at det er mye handel i området og at vi kan forsvare en etablering av et regions-pol med et nedslagsfelt utenfor kommunegrensen, sier Jens Nordahl, kommunikasjonssjef i Vinmonopolet til KSU.NO.

– Når det er sagt, så følger vi utviklingen tett på handelsområdet som Futura er en del av og vi tar gjerne kontakt med Kristiansund kommune om et mulig pol, fortsetter Nordahl.

Med et regions-pol betyr det at det vil være et bredere vareutvalg å tilby kundene. Futura alene hadde 1,3 millioner besøkende og en omsetning på 420 millioner kroner i 2018. I tillegg kommer resten av Løkkemyra-området med sine handelsområder, og tiltrekningskraften dette området har på omlandet vil føre til økt handel og vil således være med på å styrke Kristiansund som handelsregion for Nordmøre.

Les også: «Nye Futura» åpner dørene 5. september

Utvider

Arbeidet med å utvide Futura har pågått siden 2018 og når utvidelsen er ferdig vil arealet øke fra 23 000 kvadratmeter til 37 000 kvadratmeter. Med utvidelsen blir det økt handel og flere tilbud til kundene. Målet er å øke omsetning fra 420 millioner til 710 millioner kroner.

Antall butikker økes fra 43 til 55 og senteret vil få 130 nye gratis parkeringsplasser.

Ikke utsalg i 2019

Løpet for et mulig vinmonopol på Løkkemyra er kjørt for 2019. Vinmonopolet avgjør i november hvert år hvor de ønsker å etablere pol-utsalg. Neste runde for et slik valg er i november 2019. Da vedtar man steder for etablering og hvor mange pol man ønsker å etablere i 2020.

Vi har stilt spørsmål til Kristiansund kommune, men vi har ikke fått noe kommentar fra Kristiansund kommune om saken.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse

Kvernes jubileumshelg 980 x 300 Kvernes jubileumshelg 320 x 200

Annonse

Kvernes jubileumshelg 980 x 300 Kvernes jubileumshelg 320 x 200

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte