fbpx
Annonse
Annonse
Steinar H. Høgsve. Foto: Privat
Steinar H. Høgsve. Foto: Privat
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

…for de visste utmerket godt hva de gjorde. Jeg var til stede på onsdagens styremøte i helseforetaket. Det ble en selsom opplevelse av et amatørmessig styre, som ga fullstendig blaffen i alle advarsler om følgene av å slå sammen fødeavdelingene i Molde og Kristiansund og legge det til Molde.

 De overså advarslene fra et samlet ordførerkollegium på Nordmøre. De overså de ansatte på sykehuset. Og ikke minst overså de glatt de taktfaste ropene fra rasende nordmøringer tirsdag formiddag: NOK ER NOK!

Mange år i organisasjonsliv og politikk har lært meg en del om hvordan man bør drive et styre, og ikke minst gjennomføre styremøter og vedtak slik at alle vet hva de er med på.

Ordfører Kjell Neergaard utbasunerte umiddelbart etter vedtaket at dette er det mest amatørmessige han har vært med på. Han mente at et lite borettslag gjennomfører sine styremøter langt mer profesjonelt enn det vi var vitne til i Ålesund. Jeg kan være enig i det.

Styret hevder at vedtaket er faglig begrunnet. Det er mulig. Men det virker særdeles uprofesjonelt at styremedlemmer under behandlinga av saken plutselig spør om «det ikke er noe annet man kan finne på slik at Nordmøre ikke føler seg som fullstendige tapere? Kan vi finne en funksjonsfordeling som går begge veier, og ikke bare går ut over Nordmøre?»

Hva i himmelens navn er det dere driver med? Nordmøre har vært taper i dette spillet i årevis.

Har dere ikke tenkt gjennom dette før, blir det rett og slett meningsløst og komplett uforståelig å trekke slike ideer opp av hatten, som om vi var vitne til amatørillusjonister i et dårlig bakgateshow...

Tror dere virkelig at det blir mindre bråk i Molde om dere plutselig finner ut at dere skal flytte en eller annen tilfeldig avdeling til Kristiansund? Eller i Ålesund eller Volda for den del. Tror dere virkelig at det fins noen mulighet for at sunnmøringer eller romsdalinger frivillig vil gi fra seg noe som helst uten at det blir verre enn det bråket dere opplever fra Nordmøre? Det kan da ikke være noen vits i å tenne på flere branner i Helse Møre og Romsdal; har dere ikke nok med den som pågår?

Noen ganger overgår virkeligheten de villeste fantasier. Dette styret forvalter 6000 millioner kroner av det offentliges penger. Det er et tankekors etter å ha overvært onsdagens møte.

Den forestillingen dere la for dagen gjør meg vettskremt for hva dere måtte finne på neste gang.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte