Annonse

Høstens Dansegalla Høstens Dansegalla

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Etter lang tids splittelse internt i Helse vest velger nå ledelsen å legge luftambulansesentralen til Haukeland fremfor Stavanger universitetssjukehus.

De to universitetssykehusene har også vært uenige seg imellom om hvilke kriterier som skal avgjøre plasseringen av den nye AMK-sentralen for luftambulansene, skriver NRK.

Stavanger universitetssjukehus har hevdet at luftambulansesentralen primært er en flygelederrolle, noe sykehuset har den beste kompetansen på. Haukeland har på sin side ment at det først og fremst omhandler akuttmedisin, og har argumentert for at de har det regionale traumesenteret.

– Vi mener en håndfull menneskeliv kan spares hvert år hvis alle luftambulanser på Vestlandet blir styrt fra Haukeland, har leder Øyvind Østerås av akuttmedisinsk avdeling i Helse Bergen, uttalt til Bergens Tidende.

Stavanger har fra før av rollen som såkalt regional AMK-sentral og koordinerer alle AMK-sentralene ved større hendelser. Helse Vest-ledelsen foreslår nå at denne koordineringen og luftambulansefunksjonen begge samles ved Haukeland.

Den nye sentralen vil koordinere alle luftambulansene i Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane, og styret vil gjøre endelig vedtak om plasseringen neste uke.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse

Kvernes jubileumshelg 980 x 300 Kvernes jubileumshelg 320 x 200

Annonse

Kvernes jubileumshelg 980 x 300 Kvernes jubileumshelg 320 x 200

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte