Annonse
Annonse
Hurtigrutens splitter nye ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen ankommer her Tromsø. På mandag kommer skipet til Kristiansund. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Hurtigrutens splitter nye ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen ankommer her Tromsø. På mandag kommer skipet til Kristiansund. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Verden første ekspedisjonsskip som kan seile helelektrisk på hybridteknologi kommer til Kristiansund mandag. Hurtigrutens banebrytende skip skal etter planen ligge ved Storkaia fra klokken 08.00 til 10.00 den 8. juli. 

Skipet ankommer Kristiansund med 267 passasjerer og et mannskap på 135.

– De to planlagte anløpene i juni ble kansellert grunnet forsinket levering fra verftet. Derfor er det ekstra gledelig at det tredje og siste anløpet går som planlagt, slik at vi får muligheten til å se «Roald Amundsen» i Kristiansund i sommer, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn. 

MS «Roald Amundsen» er preget av banebrytende skandinavisk design og vil ifølge Hurtigruten sette en ny standard for innredning og gjesteopplevelser. Målet er å gjenskape atmosfæren fra epoken for de store oppdagelsesreisene innenfor en moderne ramme preget av kvalitet og komfort.

Skipet har store observasjonsplattformer på flere dekk, slik at gjestene kommer tettest mulig på naturen og dyrelivet. Videre har skipet tre restauranter med menyer som reflekterer råvarene og maten på reisemålene. Et eget bassengdekk inkluderer bassenger, boblebad og barer.

Bærekraft
MS «Roald Amundsen» er bygget med ny og miljøvennlig hybridteknologi. I kombinasjon med utforming av skrog og energieffektivisering om bord, vil løsningene redusere drivstofforbruket med rundt 20 prosent sammenlignet med tilsvarende skip.

MS «Roald Amundsen» er 140 m lang, 23,6 m bred og 20 889 bruttotonn. Skipet har en passasjerkapasitet på 530 personer og et mannskap på 151.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte