fbpx
Annonse
Annonse
Sylvi Listhaugs utspill om å skrote Møreaksen kan ha medvirket til å gi Frp et løft på den siste målingen i Møre og Romsdal. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Sylvi Listhaugs utspill om å skrote Møreaksen kan ha medvirket til å gi Frp et løft på den siste målingen i Møre og Romsdal. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Mens Frp sliter på nasjonale målinger, går de kraftig fram i Møre og Romsdal, viser ny måling. Sylvi Listhaug får en stor del av æren.

Frp får en oppslutning på 19,3 prosent i Møre og Romsdal, viser Respons Analyses siste måling for SunnmørspostenRomsdals Budstikke og Tidens Krav. Det er en økning på 3,3 prosentpoeng fra juni og er 6,2 prosentpoeng mer enn det partiet fikk under kommune- og fylkestingsvalget i 2015 (13,1 prosent).

– Dette er en Sylvi Listhaug-effekt. Jeg kan ikke forklare det med noen annet, sier daglig leder i Respons Analyse, Thor Gaard Olaussen.

Les også: Listhaug vil droppe undersjøisk tunnel på E39 i Møre og Romsdal

Målingen er tatt opp i dagene rett etter at Frp-nestleder og eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug gikk ut i VG med krav om å skrote Møreaksen, som er en viktig del av fergefri E39-prosjektet.

Frp tar velgere fra både Senterpartiet og Høyre. Partiet har klart høyest oppslutning på Sunnmøre og har færrest velgere i Romsdal.

Les også: Arbeidar Sp og Kristin Sørheim for Møreaksen?

Målingen viser også at Senterpartiet (17,7 prosent) forsetter fremgangen og nå er hårfint større enn Arbeiderpartiet (17,6). Største parti i fylket er Høyre (20,1). Miljøpartiet De Grønne (MDG) fortsetter framgangen i fylket og får 5,1 prosent oppslutning. Partiet er nå større enn både SV (3,8), Rødt (2,2) og Venstre (2,6) i fylket. Kristelig folkeparti får 5,5 prosent.

Målingen er basert på 800 telefonintervjuer. Den er tatt opp i tidsrommet 12. til 15. august og må tolkes innen feilmarginer som varierer fra 2 til 3,5 prosent.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte