Annonse
Annonse

Viking Boats AS sin nye modell «West 590 Pro». Foto: Edøen Mekaniske.

Viking Boats AS (VB) på Smøla  har lansert sin nye båtmodell – landstedsbåten «West 590 Pro».

Dette er en multibåt som egner seg godt for fritidsfiske, turistfiske og turer i skjærgården og selskapet satser på å ta markedsandeler  hos fritidsfiskere og firma som driver utleie av båter for fisketurisme samt fjord- og øysafari.

Konstruksjonen gjør båten sikker, synkefri og stødig, og fremstår som en ujålete allroundbåt.

Båtsalg i Aure og på Smøla – søker forhandlere

– Vi distribuerer foreløpig båten gjennom kontakter med Edøen Mekaniske på Smøla, samt Aure Bil og Fritid i Aure. Begge kommunene har sterke tradisjoner både når det gjelder utvikling og produksjon av båter samt fisketurisme og fritidsfiske, sier Frank Jøran Brevik.

VB søker også andre forhandlere i Norge.

Viking Boats AS skal utvikle, produsere, importere og distribuere glassfiberbåter, i første omgang i Norge. Virksomheten skal utvikle og produsere CE-godkjente båter i et samarbeid med produksjonsbedrift på Sri Lanka.

Bakgrunn

viking boatsFra venstre: Frank Brevik og Geir BrevikI 2018 overtok Viking Boats AS rettigheter i forbindelse med designet av en båt; Viking Båt Vest 580F, en nesten seks meter lang skjærgårdsjeep. Denne båttypen var tidligere produsert både i Slovakia og i Ukraina.

– Vi så muligheten for å utvikle denne båttypen til et økende marked i Norge, angående fritids- og turistfiske, samt aktiviteter i fjord og skjærgård. Vi skal utvikle båtkonseptet videre med fokus på multibruk, sikkerhet, synkefrihet, CE sertifisert og til en akseptabel og konkurransedyktig pris, sier Frank Jøran Brevik.

Forbedret og forsterket for fritidsfiske

West 590 Pro har fått flere forbedringer og forsterkninger sammenlignet med de fleste konkurrentene. Dette gjelder bla. bruk av innerliner som gir forsterkninger for montering av garn- og teinehalere og som gjør fleksibiliteten for fritidsfiske større.

Båten skal ha en høy og rett rekke, som sammen med stabilitet reduserer faren for mann-over-bord situasjoner. 

Voksende marked for fritidsbåter

Norge er et stort båtland med nærmere en million fritidsbåter. Markedet for fritidsbåter er tilbake etter finanskrisen. Også i 2018 ble det en økning i salget av båter mellom 4 og 9 meter, avslutter Brevik.

Les mer om Viking Boats og Vest 580F her

69053658 2347266385525722 350697776369106944 n copy copyViking Boats AS sin nye modell «West 590 Pro». En ujålete og praktisk landstedsbåt for fritidsfiskere som også er konkurransedyktig på pris. Foto: Edøen Mekaniske.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte