Annonse
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
16 oktober 2019 08:07
Bengt Eriksson foran et av mange skap, hyller og montere med kamera. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Bengt Eriksson foran et av mange skap, hyller og montere med kamera. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av Bengt Erikssons store lidenskaper er analoge kameraer. Fra han fikk sitt første kamera når han var 15 år, har han vært svært interessert i fotografi, kamerahistorie, utvikling av kamerateknologi og industriell design.

Han begynte tidlig å samle på kamera som i dag består av over 350  analoge kamera, eksemplarer fra en epoke over 120 år med kamerautvikling. Det gamleste er fra 1870 og de siste er fra begynnelsen av 1990-tallet. Det var da digitalkameraene presset kamerahusene basert på den analoge fkamerateknologien ut av markedet.

Han kan skilte med blant annet den første Hasselbladen og har mange kjente og kjære historiske modeller i samlingen. Samlingen er utstilt på hyller og i montere i en hel loftsetasje og på et stort garasjeloft. I hovedsak er det still-kamera han har samlet på, men har også noen få gamle filmkameratyper.

– Her ser du et Revere stereokamera, med to linser, som tok den gangens stereo-/3D-bilder, sier en ivrig Bengt Eriksson, før han ivrig tar frem et nytt og sier: – Og her ser du det kameraet som ble mest brukt av amerikanske soldater under den andre verdenskrig, som ga oss mange ikoniske bilder. – I denne monteren ser du det første pocketkameraet på markedet, legger han til.

Egen artikkelserie på KSU.NO

Mange av kameraene i Bengt Erikssons samling skal vi bli bedre kjent med fremover. Hver uke, på fredag, vil Bengt presentere et nytt vintage-kamera fra sin samling, og vi begynner allerede på førstkommende fredag. 

Alle dissse artiklene vil være kommenterbare, og Bengt oppfordrer alle som kan komme med tilleggsopplysninger eller har spørsmål om disse, om å bruke kommentarfeltet flittig. – Er det i tillegg noen der ute som har bilder tatt med de ulike kameraene, viser vi gjerne dem sammen med presentasjonene, avslutter han.

Bilder fra samlingen og noen smakebiter

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Hva i all verden har Arbeiderpartiet mot norsk natur?"Hva i all verden har Rødt mot norske industriarbeidere?" Slik spør Per ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Norges hemningsløse eksport av strøm inn i EU
Så enig.Veien ut av dette er ved neste korsvei å støtte partier som vil det annerledes. En finner de stort ...
Øyvind Hoksnes 2 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
@Petter E. OlsenSå du vil ordne med altfor djup tunnel som ikkje blir godkjent etter dagens standard samt i tillegg bygge Kjerringsundet ...
Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte