fbpx
Annonse
Annonse
Bengt Eriksson foran et av mange skap, hyller og montere med kamera. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Bengt Eriksson foran et av mange skap, hyller og montere med kamera. Foto: Steinar Melby / KSU.NO

En av Bengt Erikssons store lidenskaper er analoge kameraer. Fra han fikk sitt første kamera når han var 15 år, har han vært svært interessert i fotografi, kamerahistorie, utvikling av kamerateknologi og industriell design.

Han begynte tidlig å samle på kamera som i dag består av over 350  analoge kamera, eksemplarer fra en epoke over 120 år med kamerautvikling. Det gamleste er fra 1870 og de siste er fra begynnelsen av 1990-tallet. Det var da digitalkameraene presset kamerahusene basert på den analoge fkamerateknologien ut av markedet.

Han kan skilte med blant annet den første Hasselbladen og har mange kjente og kjære historiske modeller i samlingen. Samlingen er utstilt på hyller og i montere i en hel loftsetasje og på et stort garasjeloft. I hovedsak er det still-kamera han har samlet på, men har også noen få gamle filmkameratyper.

– Her ser du et Revere stereokamera, med to linser, som tok den gangens stereo-/3D-bilder, sier en ivrig Bengt Eriksson, før han ivrig tar frem et nytt og sier: – Og her ser du det kameraet som ble mest brukt av amerikanske soldater under den andre verdenskrig, som ga oss mange ikoniske bilder. – I denne monteren ser du det første pocketkameraet på markedet, legger han til.

Egen artikkelserie på KSU.NO

Mange av kameraene i Bengt Erikssons samling skal vi bli bedre kjent med fremover. Hver uke, på fredag, vil Bengt presentere et nytt vintage-kamera fra sin samling, og vi begynner allerede på førstkommende fredag. 

Alle dissse artiklene vil være kommenterbare, og Bengt oppfordrer alle som kan komme med tilleggsopplysninger eller har spørsmål om disse, om å bruke kommentarfeltet flittig. – Er det i tillegg noen der ute som har bilder tatt med de ulike kameraene, viser vi gjerne dem sammen med presentasjonene, avslutter han.

Bilder fra samlingen og noen smakebiter

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte