Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
16 oktober 2019 08:07
Del på Facebook
Bengt Eriksson foran et av mange skap, hyller og montere med kamera. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Bengt Eriksson foran et av mange skap, hyller og montere med kamera. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av Bengt Erikssons store lidenskaper er analoge kameraer. Fra han fikk sitt første kamera når han var 15 år, har han vært svært interessert i fotografi, kamerahistorie, utvikling av kamerateknologi og industriell design.

Han begynte tidlig å samle på kamera som i dag består av over 350  analoge kamera, eksemplarer fra en epoke over 120 år med kamerautvikling. Det gamleste er fra 1870 og de siste er fra begynnelsen av 1990-tallet. Det var da digitalkameraene presset kamerahusene basert på den analoge fkamerateknologien ut av markedet.

Han kan skilte med blant annet den første Hasselbladen og har mange kjente og kjære historiske modeller i samlingen. Samlingen er utstilt på hyller og i montere i en hel loftsetasje og på et stort garasjeloft. I hovedsak er det still-kamera han har samlet på, men har også noen få gamle filmkameratyper.

– Her ser du et Revere stereokamera, med to linser, som tok den gangens stereo-/3D-bilder, sier en ivrig Bengt Eriksson, før han ivrig tar frem et nytt og sier: – Og her ser du det kameraet som ble mest brukt av amerikanske soldater under den andre verdenskrig, som ga oss mange ikoniske bilder. – I denne monteren ser du det første pocketkameraet på markedet, legger han til.

Egen artikkelserie på KSU.NO

Mange av kameraene i Bengt Erikssons samling skal vi bli bedre kjent med fremover. Hver uke, på fredag, vil Bengt presentere et nytt vintage-kamera fra sin samling, og vi begynner allerede på førstkommende fredag. 

Alle dissse artiklene vil være kommenterbare, og Bengt oppfordrer alle som kan komme med tilleggsopplysninger eller har spørsmål om disse, om å bruke kommentarfeltet flittig. – Er det i tillegg noen der ute som har bilder tatt med de ulike kameraene, viser vi gjerne dem sammen med presentasjonene, avslutter han.

Bilder fra samlingen og noen smakebiter

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hva sier løgneren som bevisst, og mot bedre vitende, kontinuerlig forsøker å villede folket til å tro at Møreaksen er ...
Anne Mari Sandshamn 15 timer siden Svindyrt med Møreaksen!
@Terje G. FinnøySå enig med deg. Det finnes mange parti som ikke er så ivrig på dette "drømmeslottet". Jeg vet iaffal hva ...
Terje G. Finnøy 1 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
Bom og litt til. På Åndalsnes ønskes/kreves det nå fartsdumper ifbm. E136I Steinkjer fikk man E6 rett gjennom byen. Nå ...
@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
@Terje SundsbøDette er voksen humor det, ikke barnslig slik du ser det :)  Du må aldri bli så voksen at du ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte