Annonse
Annonse
Christian Michelsen feirer 2–2 i eliteseriekampen i fotball mellom KBK og Rosenborg på Kristiansund stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Christian Michelsen feirer 2–2 i eliteseriekampen i fotball mellom KBK og Rosenborg på Kristiansund stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Rosenborg-nedturen fortsetter. Etter 2–2 borte mot KBK lørdag kan det bli tøft å sikre spill i Europa neste sesong.

For å holde følge med Odd og Bodø/Glimt foran på tabellen var trønderne nærmest nødt til å vinne borte mot KBK. Hjemmelaget kom fra et skrekkoppgjør der de tapte 0-5 borte mot Tromsø i forrige runde, men Rosenborg klarte ikke å knappe inn.

Trønderne kastet bort ledelsen to ganger og måtte ta til takke med ett poeng mot KBK.

Det betyr at trønderne er fire poeng bak Odd på tredjeplass og sju poeng bak Bodø/Glimt. Rivalene har i tillegg en kamp til gode. De tre beste lagene får muligheten til å kvalifisere seg til spill i Europa. Dette var RBKs tredje strake kamp uten seier. Etter en god periode midt i sesongen har trønderne slitt den siste perioden.

RBK tok ledelsen

Det var et heltent hjemmelag Rosenborg møtte fra start på Kristiansund stadion. Men Hornelands menn fikk sitt første mål allerede etter tjue minutter spilt. Høyrekant David Akintola scoret med hodet etter en målgivende pasning fra Vegar Eggen Hedenstad. Akintola kom seg foran KBK-spiller Christoffer Aasbak og sendte RBK i ledelsen.

Tungt å svelge for KBK som har kommet godt i gang.

Men RBK fikk kjørt seg. og rett før pause utlignet KBK til 1–1. Sondre Sørli brystet ballen ned til Torgil Gjertsen, som satte ballen inn i lengste hjørnet.

– Vi er godt fornøyd med førsteomgang. Vi ønsket å være med fra start og det syns jeg vi er, sa KBK-trener Christian Mikkelsen til Eurosport etter en lovende førsteomgang.

Rotet bort ledelsen igjen

I andre omgang startet Rosenborg bedre. Etter kort tid sendte landslagspiss Bjørn Maars Johnsen bortelaget tilbake i ledelsen etter nok en målgivende pasning fra Hedenstad. Dermed sto det 2–1 i trøndernes favør på Kristiansund stadion.

Men ledelsen skulle ikke holde helt inn, for seks minutter før slutt utlignet Christophe Psyché til 2–2 for KBK. Det var hans sjuende scoring for sesongen. Forsvarsspilleren hadde bare vært to minutter på banen.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte