Annonse
Annonse
Nils-Henning Nesje og Torstein Hatlevik poserer med Klippfiskkjerringa i Kristiansund. Foran: Produsent Magnus Alnes Antonsen.
Nils-Henning Nesje og Torstein Hatlevik poserer med Klippfiskkjerringa i Kristiansund. Foran: Produsent Magnus Alnes Antonsen.
Presenterer matprodusenter i Møre og Romsdal i programserien «Mat med Nesje – på hjul»

MØRE OG ROMSDAL: Det finnes mer enn to hundre engasjerte lokale produsenter av mat og drikke i Møre og Romsdal, og tallet øker for hvert år.

— Vi har utrolig mange fantastiske matprodusenter rundt om i fylket vårt og vi gleder oss til å kunne vise frem noe av det det rike mat- og reiselivsfylket vårt har å by på sier, TV-kokk Nils-Henning Nesje som i disse dager legger ut på bobil-turné sammen med kokkekollega og musiker Torstein Hatlevik - og et produksjonsteam fra lokal-TV for å besøke noen av produsentene på hjemmebane.

I disse dager er det Nordmøre som som står for tur og teamet skal innom innom både Smøla, Kristiansund, Averøy, Tingvoll og Eide. 

Nils-Henning Nesje er programleder for programmene og programserien er en av høstens store satsinger for den lokale tv-stasjonen Sunnmøre LIVE. Første program hadde premiere, mandag 30. september og den første delen har omhandlet matprodusenter sør i fylket. Sunnmøre Live kan du få inn hos de fleste TV-tilbydere i Møre og Romsdal.

Del to av serien som er fra nord i fylket, lanseres om to uker med et program hvor man begynner med Smøla og Kongshaug Krabbe.

Vil vise mangfoldet

Formålet med programserien er å vise frem mangfoldet og den eventyrlige entusiasmen rundt lokal mat, drikke og reiseliv som finnes hos de forskjellige produsentene og aktørene rundt om i Møre og Romsdal.

— Dette er mennesker med en spesiell lidenskap for det nære og ekte, som står opp tidlig om morgenen og gjerne jobber 10-12 timer hver dag hele uken og produserer fantastiske produkter og råvarer. Vi ønsker å løfte fram disse menneskene og fortelle deres historie, sier Nils Henning Nesje.

— Vi ønsker å vise fram gründerånden, tradisjonene og opplevelsene som finnes ut i vårt distrikt, sier redaktør i Sunnmøre LIVE, Frank Sekkeseter.

— Lokale matprogram er en viktig del av vår satsing på lokal-TV. Det er en del av vår hverdag, vår kultur og vår historie som er viktig å ta vare på. I tillegg håper vi at det kan bli god underholdning og TV.

— Gjennom denne serien med programmer håper vi at vi som bor her i fylket blir mer bevisst på hva som faktisk produseres av mat og drikke i vår region, samt at vi får vist frem noen fantastiske destinasjoner rundt omkring.

Artig på tur

Selv om det er hektisk å skal produsere to TV-program om dagen, så er det også morsomt og veldig spennende i følge de to programlederne.

— Det er veldig hektisk og det blir til tider litt varmt i toppetasjen når det er så intenst, men samtidig har vi det veldig morsomt og hyggelig. Spesielt hyggelig er det å møte så mange flinke og inspirerende mennesker på turen, avslutter Nils- Henning Nesje.

image1 1Mat med Næsje - på hjul, her på Torget i Kristiansund. Foto: Magnus Alnes Antonsen.

Om Nils-Henning Nesje

  • Kokk og kreativ mester. Driver firmaet Mat med hjerte AS med hovedfokus på lokale råvarer fra Vestlandet med spesialfelt innen ville vekster fra land og sjø.
  • Foredragsholder, meny- og produktutvikler for en rekke produsenter som har høstet nasjonale priser for dette arbeidet.
  • Er med i boken "gratis mat" utgitt av forfatter Ellen-Beate Wollen og boken «Det beste fra Vestlandet».
  • Han er nå aktuell som programleder i matprogrammet «Mat med Nesje» og som programleder i mat- og reiselivsprogrammet «Mat med Nesje – på hjul» på lokal-TV stasjonen Sunnmøre LIVE.
  • Nesje fikk i 2015 utdelt pris av landbruksministeren for beste norske lokalmat meny. En særdeles levende ildsjel som presenterer mat med muntre historier og sleivspark.

Om Torstein Hatlevik

  • Er utdanna musiker med BA og Dip fra RNCM i Manchester.
  • Torstein er kreativ som kokk, og finansierte store deler av studiene bak grytene på ulike restaurantkjøkken og som kokk på fiskebåt. Han har gjennom heile livet levd med sesongene og tilgang på lokale råvarer.
  • Når han i 2009 bestemte seg for å åpne en restaurant og hotell var det med begge bena planta i de lokale tradisjonene og råvarene. Han eier og driver «Haaheim Gaard» på Tysnes og «Gamleposten 5444» på den bilfrie øya Espevær (eit lite øy med eit fiskevær, mellom Norge og Shetland
  • Han er nå aktuell som medprogramleder i mat- og reiselivsprogrammet «Mat med Nesje – på hjul» på lokal-TV stasjonen Sunnmøre LIVE.

 

 

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte