Annonse
Annonse
MS «Astor» ved Storkaia 11. oktober. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
MS «Astor» ved Storkaia 11. oktober. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO

Mandag 11. november kommer årets siste cruiseskip til Kristiansund. MS «Astor», med kapasitet til 578 passasjerer, skal ligge ved Storkaia fra klokken 08.00 til 15.30. Gjestene om bord er hovedsakelig tysktalende.

Det er bare fire uker siden «Astor» sist anløpte Kristiansund. I løpet av det 12 netter lange cruiset med tema nordlys for TransOcean, den tyske merkevaren til britiske Cruise and Maritime, skal turistene besøke Olden, Kristiansund, Alta, Nordkapp, Tromsø, Åndalsnes og Bergen, før cruiset avsluttes i Hamburg. Skipet er 176,5 m langt og 21 000 bruttotonn.

En tredjedel til Atlanterhavsveien

– Som vanlig er det mange som har forhåndskjøpt utflukt til Atlanterhavsveien. Totalt seks busser skal utover til Averøya i løpet av formiddagen, og mange kombinerer med enten Kvernes stavkirke, Håholmen eller marmorgruvene Bergtatt på Eide. Det ligger også an til to grupper på byvandring med besøk på Mellemværftet, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Nytt anløp i februar

I løpet av 2019 har Kristiansund og Nordmøre Havn tatt imot 12 cruiseskip til Kristiansund og 1 til Smøla. Dessverre ble 2 anløp til Kristiansund kansellert på grunn av dårlig vær, og 3 anløp ble kansellert på grunn av forsinket leveranse av nye cruiseskip.

Cruisesesongen 2020 starter allerede i første halvdel av februar. Da anløper «Black Watch» fra Fred. Olsen Cruises. Til sammen 22 cruiseskip har foreløpig meldt sin ankomst til Kristiansund i 2020.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte