Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
27 desember 2019 09:57
Del på Facebook
18 år gamle Mason Greenwood (til venstre) satte inn 2–1 for Manchester United torsdag. Her feirer han med Marcus Rashford. Foto: Martin Rickett / AP / NTB scanpix
18 år gamle Mason Greenwood (til venstre) satte inn 2–1 for Manchester United torsdag. Her feirer han med Marcus Rashford. Foto: Martin Rickett / AP / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Gunnar Solskjær fikk en stor opptur torsdag da hans Manchester United vant 4–1 hjemme mot Newcastle i Premier League.

United kom fra et pinlig 0–2-tap borte mot tabelljumbo Watford, og i kampen før det måtte de ta til takke med ett poeng hjemme mot Everton.

Solskjær har fått kritikk for at hans lag sliter mot antatt svakere lag, men torsdag så det ut til å løsne mot Newcastle.

Etter å ha havnet under etter et drøyt kvarter, sørget angrepstrioen Anthony Martial, Mason Greenwood og Marcus Rashford i tur og orden for 3–1 til hjemmelaget til pause. Martial la på til 4–1 etter hvilen.

Fornøyd Solskjær

Riktignok kom flere av de rødes mål etter svakt forsvarsspill fra gjestene, men United så ut til å spille på seg mer selvtillit utover i oppgjøret og spilte til tider god fotball.

– Etter at vi havnet under, presset vi dem til å gjøre feil, og vi utnyttet det veldig bra. De tre angriperne våre er en håndfull når vi får rom som vi gjorde i dag, sa en fornøyd Solskjær til BBC etter kampen.

Newcastle-manager Steve Bruce var oppgitt over alle målene hans lag ga bort.

– Jeg vet det er jul, men jeg tror ikke Manchester United kunne tro sine egne øyne. Vi gjorde for mange feil, sa han.

United er nummer sju etter halvspilt sesong, men avstanden opp til Chelsea på fjerdeplass er ikke avskrekkende. Fire poeng skiller opp til plassen som gir mesterligaspill neste sesong.

Nå venter to bortekamper for United. Lørdag reiser Solskjærs lag til Burnley, før det er storkamp mot Arsenal i London 1. januar.

Snudde etter tung start

Men United slet fra start. Newcastle startet lovende og etter 17 minutter satte Matthew Longstaff inn 1–0 for gjestene. De tilreisende supporterne sang om at Solskjær skulle få sparken morgenen etter, men det tok ikke lang tid før det stilnet.

Målet så nemlig ut til å vekke hjemmelaget, og etter 24 minutter sto det 1–1. Andreas Pereira la igjen ballen til Anthony Martial som fyrte løs. Newcastle-keeper Martin Dúbravka var på ballen, men klarte ikke å forhindre scoring.

Etter 36 minutter var kampen snudd. Newcastle surret bort ballen til Mason Greenwood, og 18-åringen tok vare på sjansen. Stortalentet klinte til fra 18 meter, via en forsvarsspiller og i nettet. Det var Greenwoods tredje ligamål.

Solskjær etterlyste flere offensive bidrag fra backene før torsdagens kamp. Etter 42 minutter fikk han nettopp det fra Aaron Wan-Bissaka. Han la flott inn til Marcus Rashford som stanget inn 3–1 for United.

Martial-dobbel

En annen oppløftende ting for United-supporterne er comebacket til Paul Pogba. Franskmannen kom inn i tapet mot Watford, og fikk nye 45 minutter da han ble byttet inn til pause torsdag. 26-åringen ser ut til å være glad for å være tilbake og var svært energisk ut ute på Old Trafford-gresset.

Etter bare minutter på banen banket Pogba et langskudd like utenfor stolpen.

Seks minutter etter hvilen sto det 4–1, men det var Pogbas landsmann Martial som var målscorer. Han plukket opp et skrekkelig tilbakespill og chippet inn sitt andre for dagen.

Martial var også nære hattrick, men skuddet hans etter en drøy time gikk i stolpen.

Et skår i gleden var det riktignok for hjemmesupporterne. Scott McTominay ble byttet ut for nettopp Pogba i pausen, og flere engelske medier melder torsdag at han forlot Old Trafford på krykker. McTominay har vært en viktig brikke for United med sitt storspill på midtbanen denne sesongen, og et lengre skadeavbrekk vil være dårlige nyheter for Solskjær.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
@Terje SundsbøDette er voksen humor det, ikke barnslig slik du ser det :)  Du må aldri bli så voksen at du ...
@Anne Mari SandshamnDu vet at Rasmussen svarer på alle avisinnlegg til han, og flere til. Rasmussen har aldri deltatt i sosiale media ...
@Terje SundsbøHahaha.. Du altså. Jeg er ikke redd for å skrive egen innegg, men hvorfor skal jeg det? Og hvorfor kan ...
Når ingen av avisene har nevnt at KS2-analysen etterlyser bedre utredninger av Romsdalsaksen, så er vel grunnen til det at ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte