Annonse
Annonse
Åshild Bruun-Gundersen og Anja Solvik på Stortinget i dag.
Åshild Bruun-Gundersen og Anja Solvik på Stortinget i dag.

Kun en dag etter at Frps helsepolitiske talsperson Åshild Bruun-Gundersen bekreftet at Frp ønsket omkamp etter sykehusbeslutningen på Helgeland, var Bunadsgeriljaen ved leder Anja Solvik, i møte med Bruun Gundersen på Stortinget.

Etter møtet sier Anja Solvik at hun fikk inntrykk av at FrP ønsker å stille spørsmål til helseminister Bent Høie om likhetsprinsippet.

Hun fortalte videre at de hadde hatt et godt møte hvor Bruun-Gundersen hadde lyttet til Bunadsgeriljaens argumenter og de la også igjen dokumentasjon. 

Bunadsgeriljaen mener reisevei og reisetid er et like godt argument for å beholde fødeavdeling med akuttfunksjoner i Kristiansund. Møre og Romsdal har flere transportfødsler enn Nordland. Det ble også vist til at 150 fødsler er fra fødende utenfor byen, og disse har lang reisevei allerede i dag, samt klargjøring av reelle reisetider.

Anja Solvik understreket at førsteprioritet er å snu vedtaket om sammenslåing av fødeavdeling og akuttfunksjoner før tiden. Dette vil gi et trygt fødetilbud i flere år i både Molde og Kristiansund.

– Vi snakket også om at fødetilbud og barnebehandling på SNR ikke vil føre til andre regler for selektering og derfor blir det som før. Risiko må til Ålesund eller St Olavs. SNR blir bare en større bygning. Derfor sa jeg, må føden i Kristiansund bestå, avslutter Anja Solvik.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte